Friss topikok

Kitérdekel?

Ha érdekli a tudomány,a jövő, az újítás és ezzel kapcsolatos érdekességek itt a helye! Ha bármivel kapcsolatban kérdése van a következő címre várjuk az e-maileket: kiterdekel.blog (kukac) gmail.com

Légszennyezettség

Budapest légszennyezettsége

Várható időjárás

Időjárás előrejelzés

Széltérkép

Széltérkép

Jönnek a nagyon olcsó laptopok

2014.08.04. 09:04ide tette: kiterdekel

Még az idén piacra kerülhetnek azok a laptopok, melyekkel a Microsoft erősíteni szeretné a windowsos számítógépek piacát. Pár tízezer forintból lehet majd egyáltalán nem rossz gépet venni.

Az idei év második felében piacra dobják a Microsoft gyártópartnerei a 199-249 dolláros laptopokat – értesült a DigiTimes. Ez jelenlegi árfolyamon számolva nettó 46-58 ezer forintot jelent.

A DigiTimes értesülései szerint a Microsoft nem csak az árszintet szeretné befolyásolni, hanem a hozzá tartozó minimum és maximum paramétereket is megszabja. Az olcsóbb laptopok képernyője 10,1 és 15,6 col között lehet, hagyományos formában kell őket készíteni (tehát nem táblagépesíthető hibridként), nem lehet érintőképernyőjük. RAM-ból 1-4 GB lesz bennük, az 500 GB-os tárhelyet pedig a rendszert futtató 16-32 GB-os SSD-nek kell kiegészítenie.

A Windows 8.1-et futtató gépeknek legalább 5 órát kell majd kibírniuk egy feltöltéssel, mivel azonban ez szokás szerint egy laboratóriumi érték, a gyakorlatban 2-3 óráról lehet majd szó.

http://hvg.hu

Szólj hozzá!

Címkék: laptop


A bejegyzés trackback címe:

https://kiterdekel.blog.hu/api/trackback/id/tr176571901

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása