Friss topikok

Kitérdekel?

Ha érdekli a tudomány,a jövő, az újítás és ezzel kapcsolatos érdekességek itt a helye! Ha bármivel kapcsolatban kérdése van a következő címre várjuk az e-maileket: kiterdekel.blog (kukac) gmail.com

Légszennyezettség

Budapest légszennyezettsége

Várható időjárás

Időjárás előrejelzés

Széltérkép

Széltérkép

Fényvisszaverő ruházat segíthet életet menteni? Látszódj.hu

2019.11.24. 09:46ide tette: kiterdekel

Egy magyar kezdeményezés került elénk nemrégiben.
A technológia nem újdonság, már létezik egy ideje, de még nem igazán jutottak oda a nagy cégek, hogy valójában meglássák benne a potenciált. Nem így van ezzel egy magyar kis cég a látszódj.hu. A tulajdonosok elmondása szerint nem új keletű a dolog, de valamiért nem erőltetik a "nagyok" pedig akár életet is menthet.
Miről is van szó? A fényvisszaverő anyag olyan nemű felhasználásról, ami divatot teremthet és fog is szerintünk. Egyben a képességének köszönhetően még hasznos is, nem is kicsit. Nem vagyunk egyedül, ha azt mondjuk számtalan esetben volt már olyan, hogy éjszaka a semmiből, a sötétből elénk került egy ember miközben vezettünk és lett majdnem baleset, nagy fékezés, stb… legyen az vidék vagy a város. Jó kis fekete cucc, még a kivilágított városban sem látni sokat így. Kombináljuk a fekete ruházatot egy kis fényvisszaverővel, ami valami dizájnos mintát is rajzol akár. Mindjárt látni 70 méterről az illetőt.

Na ezt sikerült összehozni a látszódj.hu-nak.

latszodj_fenyvisszavero_4.jpg

latszodj_fenyvisszavero_5.jpg

Folyamatosan bővül a weboldal, mintákkal és ruházat típusokkal.

https://latszodj.hu/


-" Elég sokat tesztelünk és fejlesztünk, bízunk benne, hogy a magyar piacon helyet kap ez a típusú ruházat, mert hát ki ne szeretne látszani az éjszakában? Minden vásárlótól várjuk a visszajelzést, hogy tudjuk milyen irányban fejlesszük tovább a dolgokat. Szeretnénk, ha a munkánknak gyakorlati haszna lenne, hosszútávon. Ha már egy ember életét sikerül megmenteni azzal, hogy látják a ruházatunk miatt és nem ütik el, akkor már megérte."


Gyermekek részére kimondottan érdekes lehet, amikor egy szép nyári estén elmegyünk kerékpározni a kertvárosban az aprónéppel, hosszú percekig kell könyörögni a láthatósági mellény felvételére. Mi van ha a pólón már alapban egy aranyos kis maci van, amit imád a gyerek hordani, ja és még fényvisszaverő is az egész minta?



Sok sikert a kezdeményezéshez, reméljük minél több emberhez eljut az ötlet.

Szólj hozzá!

Címkék: élet biztonság gyerek divat fényvisszaverő ruhazat látszódj latszodj fenyvisszavero latszodj.hu fenyvisszaveropolo fényvisszaverőpóló


A bejegyzés trackback címe:

https://kiterdekel.blog.hu/api/trackback/id/tr7915322012

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása