Friss topikok

Kitérdekel?

Ha érdekli a tudomány,a jövő, az újítás és ezzel kapcsolatos érdekességek itt a helye! Ha bármivel kapcsolatban kérdése van a következő címre várjuk az e-maileket: kiterdekel.blog (kukac) gmail.com

Légszennyezettség

Budapest légszennyezettsége

Várható időjárás

Időjárás előrejelzés

Széltérkép

Széltérkép

Honnan tudhatja, milyen gyors az internete?

2011.07.28. 08:18ide tette: kiterdekel

Némi fogalmunk persze van internetünk sebességéről, hiszen nap mint nap tapasztalju, milyen gyorsan érünk el bizonyos oldalakat, mennyi idő alatt töltünk le valamit a netről. Ez azonban alig árul el valamit a valós helyzetről.

Hogy milyen gyors a netünk? Egyszerű kérdés! Elég felkeresni a speedtest.net oldalt, és egy látványos, animált kilométeróra máris képet ad az internet-sebességünkről. Vagy mégsem?

Arra persze tökéletes a speedtest és a hasonló oldalak, hogy lemérjük, milyen gyors a kábel, amin keresztül a netre csatlakozunk. Meglepő eredményekre nem is kell számítani: a speedtest nagyjából azt írja, amit az internet szolgáltató reklámszövegében is láthattunk. De vajon tényleg ilyen gyors a netünk? Vagy ez csak egy mérőszám, ami semmire sem jó?

A rossz hír az, hogy valójában semmivel sem leszünk okosabbak, amikor ilyen sávszélességteszteket végzünk. A legjobb példa erre a sokat emlegetett speedtest. Az átlagos felhasználó megelégszik azzal, hogy rábök a „test” gombra, majd álmélkodva nézi, milyen gyorsan mozog a flash-óra mutatója. Végül kap egy impozáns számot, miszerint „az ön internete sebessége XY Mbps”.  Ha azonban alaposabban megvizsgáljuk a speedtestet, máris láthatjuk a trükköt.

Hogy mi ez, és miként tudhatjuk meg, milyen sebes valójában az internetünk, kiderül a techline.hu cikkéből.

 

hvg.hu

 

Szólj hozzá!

Címkék: internet test


A bejegyzés trackback címe:

https://kiterdekel.blog.hu/api/trackback/id/tr383106374

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása