Friss topikok

Kitérdekel?

Ha érdekli a tudomány,a jövő, az újítás és ezzel kapcsolatos érdekességek itt a helye! Ha bármivel kapcsolatban kérdése van a következő címre várjuk az e-maileket: kiterdekel.blog (kukac) gmail.com

Légszennyezettség

Budapest légszennyezettsége

Várható időjárás

Időjárás előrejelzés

Széltérkép

Széltérkép

Valami rendkívüli dolgot találhattak a Phoboson?

2017.12.07. 09:32ide tette: kiterdekel

A Mars egyik holdja rejtheti a világegyetem sötét titkát, amit nem mondtak el eddig? Egy több méter magas, egyenes falú, egyértelműen mesterséges falú monolit látható a Mars Global Surveyor egyik felszínről készült felvételén.

A Mars egyik égi kísérője, a Phobos nevű hold már régóta beszédtéma nem csak a NASA berkein belül, de azok között is, akik hisznek az idegen élet létezésében.

monolit-a-phoboson-1-50cc96b00b.jpg

Az égitestet 1877-ben fedezte fel egy bizonyos Asaph Hall csillagász, aki akkor még nem is sejtette, hogy rengeteg megmagyarázhatatlan dologgal kapcsolatba fogják hozni a holdat.

Többször említették már egyesek, hogy a Phobos nem egy kietlen aprócska kis hold, hanem egymesterséges szerkezet. Még maga az Európai Űrügynökség is ezt állította, ugyanis egyes mérések szerint a Phobos belül zavarba ejtően üreges, mintha nem is egy valódi égitest lenne.

Külön kitérőként érdemes megjegyezni, hogy az ESA kudarcot kudarcra halmoz, legutóbb például a Marsra küldött szondája adta be a kulcsot leszállás közben, rejtélyes módon. Éppen ezért sokan úgy vélik, hogy valójában minden mögött a NASA áll, és nem szeretné, ha a vele teljesen ellentétes nézeteket valló – minden mutassunk meg, mondjuk el a világnak típusú szemléletmód – ESA bármilyen módon is sikert könyvelhetne el.

Most egy újabb megmagyarázhatatlan felvétel került elő, melyet a Mars Global Surveyor készített. A felvételen látható anomáliát aligha lehet félremagyarázni, Nem lehet illúzió, sem optikai csalódás. Ez feketén-fehéren egy jól látható egyenes falú monolit. A becslések szerint egy épület méreteivel vetekszik, és legalább 90 méter magasan tör fel a felszínből.

A szkeptikusok ellenben úgy vélik, hogy a monolit egy természetes képződmény, valójában csak egy hegyes, kiálló élű óriási sziklahegy.

Egy másik felvetés szerint talán a Marsról származó törmelék lehet, mely egy korábbi aszteroida becsapódás során fúródott ily módon a felszínbe. Ez azonban még mindig nem magyarázná meg teljesen azt, hogy miért ennyire szabályos ez a monolitnak látszó valami.

Ráadásul ez esetben a monolit körül is számtalan becsapódási nyomnak kellene lennie, ilyet viszont nem lehet fölfedezni a felvételen.

2015-ben egyébként új mérések alapján arra jutottak a kutatók, hogy a Phobos holdja lassan kezd szétesni. A belső szerkezete megváltozott, és az elkövetkező évtizedekben, évszázadokban lassan szétporlik majd az űrben.

https://avilagtitkai.com/articles/view/valami-rendkivuli-dolgot-talalhattak-a-phoboson-mely-mindent-megvaltoztathat

Szólj hozzá!

Címkék: phobos hold monoli


A bejegyzés trackback címe:

https://kiterdekel.blog.hu/api/trackback/id/tr9513451977

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása