Friss topikok

Kitérdekel?

Ha érdekli a tudomány,a jövő, az újítás és ezzel kapcsolatos érdekességek itt a helye! Ha bármivel kapcsolatban kérdése van a következő címre várjuk az e-maileket: kiterdekel.blog (kukac) gmail.com

Légszennyezettség

Budapest légszennyezettsége

Várható időjárás

Időjárás előrejelzés

Széltérkép

Széltérkép

A NASA elkezdte a Mars-utazás előkészítését

2016.01.03. 11:23ide tette: kiterdekel

Az Egyesült Államok kongresszusa bejelentette, hogy 1,3 milliárd dollárral megnöveli a NASA 2016-os büdzséjét, és a plusz pénznek egy része már a jövőbeni Mars-küldetés előkészítésére megy el.

A kongresszus arra kérte az űrhivatalt, hogy 55 millió dollárból építsen meg egy űrbéli lakóhelyet, ahol a mély űrbe utazó asztronauták megszállhatnak. Egyébként a Nasa jövőre 19,3 milliárd dollárból gazdálkodhat. 

Csupán két évet kapott az űrhivatal arra, hogy kifejlessze az űrbéli lakómodult, és már hat hónap múlva le kell adni egy jelentést, hogy hol tart a fejlesztés. A NASA abban bízik, hogy a 2030-as években embert tud küldeni a vörös bolygóra, és hogy már a 2020-as években tesztelni kezdhet egy Föld és Hold között elhelyezkedő űrbéli lakóhelyet.

A fejlesztéseket már elkezdték, és ennem többek között a Bigelow Aerospace, a Boeing és az Orbital ATK cégek vesznek részt, de az 55 milliós támogatás arra kényszerítheti a NASA-t, hogy gyorsítsa fel a munkát. Az biztos, hogy alaposan kell dolgozni, mert a lakómodulnak a következő évtizedekben meghatározó jelentősége lesz.

http://index.hu/tudomany/2015/12/30/urbazist_kell_epiteni_irany_a_mars/

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://kiterdekel.blog.hu/api/trackback/id/tr758228976

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása