Friss topikok

Kitérdekel?

Ha érdekli a tudomány,a jövő, az újítás és ezzel kapcsolatos érdekességek itt a helye! Ha bármivel kapcsolatban kérdése van a következő címre várjuk az e-maileket: kiterdekel.blog (kukac) gmail.com

Légszennyezettség

Budapest légszennyezettsége

Várható időjárás

Időjárás előrejelzés

Széltérkép

Széltérkép

Hibás a Naprendszer modellünk!

2015.07.24. 19:08ide tette: kiterdekel

Ha az ember bemegy ma bármelyik iskolába, és megnézi, hogy mit tanítanak a Naprendszerünk szerkezetéről, mindenhol ugyanazzal az egyetlen modellel találkozhat. Ez a modell így néz ki:

Ez a Naprendszer hagyományos keringő modellje, vagy más néven heliocentrikus világkép, melyben a bolygók keringenek a Nap körül.

Bár ez nem teljesen rossz, egy nagyon fontos tényt azonban kihagy a számításból. Mégpedig azt, hogy a Nap nem helyhez kötött. A Napunk valójában irdatlan nagy sebességgel utazik a világűrben, körülbelül 72,000 kilométert tesz meg óránként.

Az egész Naprendszerünk a Tejútrendszerben kering. Valójában 225 millió évbe telik a Napunknak, hogy egyszer körbeutazza a galaxisunkat.


Tudván, hogy ez az igazság, a Naprendszer vizuális modelljén változtatni kell, mivel a kezdetektől fogva pontatlan. A valóságban a bolygóink a Nappal együtt száguldanak keresztül az űrön, és a szó szoros értelmében egy hatalmas kozmikus DNS spirál útvonalat járnak be, melynek alakja hasonló a Tejút galaxis örvényéhez.

Mint ez, csak az űrben, ami egy soha véget nem érő szinusz hullám.

Ez azzal jár, hogy a Nap, és Naprendszerünk bolygói soha nincsenek ugyanazon a helyen. Amikor megteszünk egy fordulatot a Nap körül, már több száz millió kilométert utaztunk az űrben, vagyis ezek a kozmikus ciklusok sokkal grandiózusabbak, mint azt korábban gondolták.

Valójában így halad a világűrben a Naprendszer:

http://ujvilagtudat.blogspot.hu/2015/07/az-egesz-naprendszer-modellunk.html#.VbJs2bPtmko

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://kiterdekel.blog.hu/api/trackback/id/tr377652704

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása