Friss topikok

Kitérdekel?

Ha érdekli a tudomány,a jövő, az újítás és ezzel kapcsolatos érdekességek itt a helye! Ha bármivel kapcsolatban kérdése van a következő címre várjuk az e-maileket: kiterdekel.blog (kukac) gmail.com

Légszennyezettség

Budapest légszennyezettsége

Várható időjárás

Időjárás előrejelzés

Széltérkép

Széltérkép

LÉTREHOZTÁK AZ EGÉSZ EMBERISÉG ELPUSZTÍTÁSÁRA KÉPES INFLUENZA VÍRUST

2014.12.13. 18:14ide tette: kiterdekel

Az influenza vírus olyan törzsét alkották meg a Wisconsin-Madison Egyetem laboratóriumában, amelyet képtelen legyőzni az ember immunrendszere. A kórt egy viszonylag alacsony, II. besorolású biobiztonsági protokollal ellátott intézményben hozták létre. Az egyetem szerint nincs ok az aggodalomra.

Yoshihiro Kawaoka, az egyetem professzora a H1N1 vírust vette alapul, ennek genetikai állományát módosítva hozta létre kórt, amellyel szemben védtelen az emberiség.  Emlékezetes, a H1n1 járvány 2009-es kirobbanásakor félmillió ember halálát okozta, mára azonban már viszonylag veszélytelennek tartják, ugyanis időközben a legtöbbünkben kialakult az immunitás a törzzsel szemben. Kawaoka azonban úgy manipulálta a H1N1 genomját, hogy azt ne legyenek képesek legyőzni szervezetünk antitestjei. Ez azt jelenti, hogy az emberi immunrendszer – így a populációnk nagyrésze – nem tudna ellenállni a kórnak, amennyiben járvány törne ki. Kawaoke az öt évvel ezelőtt kitört H1N1 vírus törzsét akarta előállítani, hogy a kór kezdeti állapotát tanulmányozhassa és genetikai változásait laboratóriumi körülmények között követhesse nyomon – mondta el a The Independentnek, hozzátéve, hogy reményei szerint a kísérlete révén jobb védőoltásokat lehet majd alkotni. A kutatások helyszínéül a Madisoni Egyetem Influenza Kutató Intézete szolgált. Az intézmény III. szintű biobiztonsági kategóriába esik, amely egy fokozattal gyengébb, mint az Ebola vírussal kísérletező laborok. Kawaoke azonban a létesítmény II. biobiztonsági szinttel rendelkező tesztkamrájában állította elő, és tárolta a rendkívül potens kórt. Összehasonlításképpen, a közelmúltban az atlantai járványügyi központban (CDC) bekövetkezett lépfene vírusfertőzés egy erősebb biobiztonsági protokollal rendelkező laborban történt, végül sikerült megfékezni. Az egyetem szerint semmi ok az aggodalomra, a vírus, amellyel szemben védtelen az emberiség, képtelen kijutni az intézetből.  

 

1 komment

Címkék: vírus h1n1


A bejegyzés trackback címe:

https://kiterdekel.blog.hu/api/trackback/id/tr246980425

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pixynor 2014.12.13. 19:19:30

Ha-ha-ha a vírusos filmek is pont így kezdődnek :)
süti beállítások módosítása