Friss topikok

Kitérdekel?

Ha érdekli a tudomány,a jövő, az újítás és ezzel kapcsolatos érdekességek itt a helye! Ha bármivel kapcsolatban kérdése van a következő címre várjuk az e-maileket: kiterdekel.blog (kukac) gmail.com

Légszennyezettség

Budapest légszennyezettsége

Várható időjárás

Időjárás előrejelzés

Széltérkép

Széltérkép

Ennyi hely kellene, hogy az egész Földet ellássuk napenergiával

2014.06.25. 21:54ide tette: kiterdekel

Nem sok. 2009-ben a világ teljes villamosenergia-fogyasztása 20 279 640 gigawattóra volt. A Nap egy óra alatt is többet állít elő (mármint a Földön egy óra alatt is több hasznosítható napsugárzást lehet befogni). Csakhogy nehéz ezt az energiát összegyűjteni, és hasznosítani napelemekkel. De egyáltalán nem kellene olyan sok hely annyi napelemnek, ami elég lenne ekkora fogyasztás kielégítéséhez.

nepenergia

A fenti képen jobbról balra az látható, mekkora területet kéne lefedni napelemekkel, hogy Németország (D), Európa (EU-25) és az egész világ energiaszükségletét kielégítsük. A legnagyobb vörös négyzet 254×254 km. Persze nem egyben kéne lefedni ezt a területet, hanem akár háztetőkön elszórva. Legalábbis a 2005-ös adatok szerint ennyi elég lett volna – állítja Nadine May a szakdolgozatában. Innen nézve furcsa, hogy mire várunk még. (I Fucking Love Science)

 

http://444.hu/

Szólj hozzá!

Címkék: föld napelem napenergia


A bejegyzés trackback címe:

https://kiterdekel.blog.hu/api/trackback/id/tr616418559

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása