Friss topikok

Kitérdekel?

Ha érdekli a tudomány,a jövő, az újítás és ezzel kapcsolatos érdekességek itt a helye! Ha bármivel kapcsolatban kérdése van a következő címre várjuk az e-maileket: kiterdekel.blog (kukac) gmail.com

Légszennyezettség

Budapest légszennyezettsége

Várható időjárás

Időjárás előrejelzés

Széltérkép

Széltérkép

Szövetkezne a BMW és a Tesla

2014.06.15. 20:31ide tette: kiterdekel

Összefogna a BMW és a Tesla az elektromos autók további terjesztése érdekében. Az együttműködés oda vezethet, hogy a két autógyártó közösen kezdhet kiépíteni elektromos töltőállomásokat, ami az autók népszerűsítésének lenne a záloga.

Érdekes hír jelent meg pénteken a Reutersen. Eszerint a Tesla és a BMW vezetői egy találkozón arról egyezkedtek a napokban, hogy miként lehetne elősegíteni az elektromos autók további terjesztését. Ennek keretében az is szóba került, hogy a két cég közösen építsen ki olyan elektromos töltőállomásokat, melyeket különböző típusú elektromos autók is tudnának használni.

 

Ezek a töltőállomások az elektromos autók további terjedését szolgálhatnák. Az ilyen autók kritikusai ugyanis sokszor azt az érvet hozzák fel a modellek ellen, hogy egy feltöltéssel alacsonyabb távolságokat lehet velük megtenni, mint a hagyományos autókkal, és a töltőállomások hálózata még hagy maga után kívánni valót. Az eurózónában még csak most kapcsol magasabb fokozatba a terület úttörőjének számító Tesla a töltőállomások kiépítésével, és az USA-ban is bőven vannak még fehér foltok ezen a területen.

(A Tesla honlapján meg lehet nézni Európa és az USA lefedettségét a Tesla állomásaival).

A Tesla töltőállomásai Európában

Forrás: Tesla, Investor.hu

A Tesla töltőállomásai Észak-Amerikában

Forrás: Tesla, Investor.hu

Mivel az elektromos töltőállomások elhelyezkedése kulcsfontosságú az elektromos autók tulajdonosai számára, azok szerény kiépítettsége korlátozza a modellek terjedését is.Látható, hogy még a piacvezető Tesla előtt is hatalmas terület áll lefedetlenül, nem beszélve a többi autógyártóról, melyek még ennél is gyérebb kiépítettséget tudnak felmutatni. Továbbá minden elektromos autókat gyártó cég jellemzően csak a saját modelljeivel kompatibilis töltőállomásokat épített ki eddig (bár mostanában történt előrelépés ezen a területen).

A BMW és a Tesla együttműködése ezen a problémán javíthatna, mivel az amerikai cég mellett a német autógyártó is erőteljesen nyomul az elektromos autók piacán, és nagy lehetőséget látnak a területen. A BMW gőzerővel dolgozik az elektromos autók fejlesztésén, és különösen nagy hangsúlyt fektetnek a Kínában történő terjeszkedésre, mivel a várakozásaik szerint hamarosan az ázsiai országban kerülhet értékesítésrea legtöbb elektromos autó a világon.

 Ha sikerülne összefognia a két patinás társaságnak, az kétségkívül új távlatokat nyithatna meg az elektromos autók terjedése felé. Ennél pontosabb részletek nem derültek ki a tárgyalásokról, ám a BMW és a Tesla szövetkezése mindenképpen jó iránynak tűnik. A Tesla egyébként épp csütörtökön jelentette be, hogy hozzáférést enged szabadalmaihoz a riválisok számára, ami az elektromos autók további terjedését szolgálhatja. 

http://www.investor.hu/

Szólj hozzá!

Címkék: tesla


A bejegyzés trackback címe:

https://kiterdekel.blog.hu/api/trackback/id/tr76304136

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása