Friss topikok

Kitérdekel?

Ha érdekli a tudomány,a jövő, az újítás és ezzel kapcsolatos érdekességek itt a helye! Ha bármivel kapcsolatban kérdése van a következő címre várjuk az e-maileket: kiterdekel.blog (kukac) gmail.com

Légszennyezettség

Budapest légszennyezettsége

Várható időjárás

Időjárás előrejelzés

Széltérkép

Széltérkép

Kisbolygó száguld a Föld felé - jaj nekünk, ha rosszul számoltak a tudósok

2014.06.07. 22:18ide tette: kiterdekel

Több mint 350 méter hosszú kisbolygó zúg el a Föld mellett vasárnap, ha eltalálna minket, pusztítása több megatonnás atomfegyverekével lenne egyenértékű.

A HQ124-t áprilisban fedezték fel, meg is lepődtek a szakemberek, mivel méretei miatt korábban is kiszúrhatták volna a csillagászok - írta az index.hu.A 352 méter hosszúságú égitest a Föld-Hold távolság (384 ezer kilométer) háromszorosára közelít meg csupán minket a számítások szerint.

Az objektum minimum tízszer, de az is lehet, hogy hússzor nagyobb annál a meteornál, ami 2013 februárjában robbant fel Cseljabinszk felett. Ha becsapódna, pusztítása több megatonnás nukleáris robbanással vetekedne.

pecsistop.hu

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://kiterdekel.blog.hu/api/trackback/id/tr46285323

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása