Friss topikok

Kitérdekel?

Ha érdekli a tudomány,a jövő, az újítás és ezzel kapcsolatos érdekességek itt a helye! Ha bármivel kapcsolatban kérdése van a következő címre várjuk az e-maileket: kiterdekel.blog (kukac) gmail.com

Légszennyezettség

Budapest légszennyezettsége

Várható időjárás

Időjárás előrejelzés

Széltérkép

Széltérkép

Minek a lámpa, mikor az úttest is világíthat

2013.10.30. 09:21ide tette: kiterdekel

Az elsőként Cambridge-ben alkalmazott technológiának köszönhetően az úttest nappal begyűjti a fényt, este pedig világít.

Nem kell hagyományos értelemben vett közvilágítást tenni majd az utak mellé ott, ahol a Cambridge önkormányzata által kipróbált megoldást alkalmazzák majd - igaz, az úttest kiépítése drágább lesz. A Csillagösvény (Starpath) névre hallgató technológia lényege, hogy a felület nappal begyűjti a fényt, este pedig kibocsátja azt.

Fotó: SWNS.com

A Telegraph beszámolója szerint a kékes fényt adó úttestet jelenleg a Christ's Pieces nevű parkban lehet látni Camridge-ben, de hamarosan máshol is bevetik majd a városban.

hvg.hu

 

Szólj hozzá!

Címkék: starpath


A bejegyzés trackback címe:

https://kiterdekel.blog.hu/api/trackback/id/tr225605913

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása