Friss topikok

Kitérdekel?

Ha érdekli a tudomány,a jövő, az újítás és ezzel kapcsolatos érdekességek itt a helye! Ha bármivel kapcsolatban kérdése van a következő címre várjuk az e-maileket: kiterdekel.blog (kukac) gmail.com

Légszennyezettség

Budapest légszennyezettsége

Várható időjárás

Időjárás előrejelzés

Széltérkép

Széltérkép

Csak 20 évente kell cserélni az újfajta villanyégőt

2012.05.09. 09:23ide tette: kiterdekel

 Már idén a polcokra kerülhetnek a több mint két évtizeden át működő villanykörték, melyek ráadásul kevés áramot is fogyasztanak.

A Las Vegasban rendezett Light Fair szakmai konferencián mutatták be legújabb termékeiket a legnagyobb világítóipari cégek, köztük a General Electric és a Philips. A különféle technológiákkal megspékelt LED-izzók annyi fényt bocsátanak ki, mint 100 wattos hagyományos társaik - számol be róla aBBC.

A Philips áprilisban mutatta be LPrize LED-égőjét, amely 9,7 wattos fogyasztás mellett 60 wattos hagyományos égőnek felel meg. Egy LPrize LED ára pedig 60 dollár (kb. 13 ezer forint), de a bevezetés időszakában 20 dollárért (kb. 4500 forintért) lehet majd kapni. A cég most egy újabb fejlesztéssel is jelentkezett: az EnduraLED technológiás izzó negyedannyi energiát fogyasztva képes 100 wattos égő szintjén világítani.

Hasonló égők idei piacra dobására készül a General Electric is, nagy lépésként, hiszen a jelenleg forgalomban lévő legjobb termékük 9 wattos fogyasztás mellett mindössze 40 wattos hagyományos égőnek megfelelő fényt ad, ára pedig 50 dollár, azaz kb. 11 ezer forint.

Az izzók a gyártók állítása szerint több mint 20 évig bírják majd. Ez főleg otthoni használat esetében lehet igaz, hiszen a gyártói számítások napi 3 órányi világítással készültek.

 

hvg.hu

 

Szólj hozzá!

Címkék: lámpa led égő izzó


A bejegyzés trackback címe:

https://kiterdekel.blog.hu/api/trackback/id/tr574497773

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása