Friss topikok

Kitérdekel?

Ha érdekli a tudomány,a jövő, az újítás és ezzel kapcsolatos érdekességek itt a helye! Ha bármivel kapcsolatban kérdése van a következő címre várjuk az e-maileket: kiterdekel.blog (kukac) gmail.com

Légszennyezettség

Budapest légszennyezettsége

Várható időjárás

Időjárás előrejelzés

Széltérkép

Széltérkép

Elbúcsúzott egymástól a Sony és az Ericsson

2011.11.01. 09:39ide tette: kiterdekel

 A Sony kivásárolja az Ericsson 50 százalékát a közös cégből, így tíz év után feloszlik a Sony Ericsson japán-svéd mobilgyártó vegyesvállalat. A Sony 1,05 milliárd eurót fizet a svédeknek – jelentették be csütörtökön.

A 2001-es induláskor a cégek arra építettek, hogy a japán cég elektronikai készülékek gyártásában szerzett jártasságát egyesítik a kommunikációs technológiák területén szerzett svéd tapasztalatokkal.

A közös vállalkozásból a hatodik legnagyobb mobilgyártó fejlődött ki, amelynek bevétele ma már több mint 80 százalékban okostelefonok értékesítéséből származik. A londoni székhelyű, 7500 embert foglalkoztató cég 2010-ben 6,3 milliárd euró bevétellel 90 millió euró adózott nyereséget ért el.

Fotó: AP

A Sony Ericsson tíz év alatt összesen másfél millió euró adózott profitot ért el és 1,9 millió euró osztalékot fizetett az anyavállalatoknak. A versenyt azonban mégsem bírta az Apple és a Samsung mellett, az idei harmadik negyedévben a társaság egyáltalán nem termelt nyereséget, az eladott készülékek száma pedig  9,5 millióra, 9 százalékkal visszaesett az egy évvel korábbihoz képest,  míg az Apple és a Samsung nagyjából 20-20 millió okostelefont adott el.

A mobilgyártást a japán cég folytatja, a mobilt mint eszközt beépíti termékeinek kínálatába, és arra törekszik, hogy  minél inkább összekapcsolja más termékekkel, szolgáltatásokkal - például a Sony játékkonzolokkal - amitől azt várja, hogy csökkennek a költségek és sikerül felzárkózni az Apple mellé.

Az Ericsson ismét arra koncentrál majd, amiben világelső: minden erejét a hálózati eszközök, felszerelések gyártására fordítja - hangzott el a vegyesvállalat csütörtöki tájékoztatóján.

 

hvg.hu

Szólj hozzá!

Címkék: mobil sony ericsson elbúcsúzott szétváltak


A bejegyzés trackback címe:

https://kiterdekel.blog.hu/api/trackback/id/tr873344234

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása