Friss topikok

Kitérdekel?

Ha érdekli a tudomány,a jövő, az újítás és ezzel kapcsolatos érdekességek itt a helye! Ha bármivel kapcsolatban kérdése van a következő címre várjuk az e-maileket: kiterdekel.blog (kukac) gmail.com

Légszennyezettség

Budapest légszennyezettsége

Várható időjárás

Időjárás előrejelzés

Széltérkép

Széltérkép

PIN helyett mosolykód

2011.10.12. 18:35ide tette: kiterdekel

 A Nokia a "Facelock” nevű alkalmazással megoldotta, hogy PIN-kód helyett a kamerába nézve lehessen feloldani a SIM-zárat.

Bevett szokás, hogy PIN kóddal zárojuk a telefon SIM-kártyáját, így illetéktelenek nem kezdeményezhetnek hívásokat a készülékről.

Sokakkal előfordul ugyanakkor, hogy hirtelen nem jut az eszükbe a PIN-kód, amikor szükség lenne rá. Ha pedig valaki többször is hibásan adja meg a PIN kódot, a mobilszolgáltató letiltja a SIM kártyát, és csak PUK kóddal, PIN-feloldó kulccsal lehet hozzáférni a telefonhoz. Ha a PUK-kódot is többször elrontják, véglegesen letiltja a szolgáltató a SIM kártyát, ilyenkor újat kell beszerezni.

Nincs is ennél bosszantóbb. A Nokia új alkalmazása viszont  egyszer s mindenkorra megoldja a problémát: a PIN kód használata helyett elég a telefon kamerájába nézni: arcfelismerő program oldja fel ugyanis a zárat – írja a Spiegel.

hvg.hu

Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: nokia kód mosoly pin


A bejegyzés trackback címe:

https://kiterdekel.blog.hu/api/trackback/id/tr113298036

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: female viagra 2019.01.05. 09:11:24

Mspy premium apk free download - chiebrasterod

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása