Friss topikok

Kitérdekel?

Ha érdekli a tudomány,a jövő, az újítás és ezzel kapcsolatos érdekességek itt a helye! Ha bármivel kapcsolatban kérdése van a következő címre várjuk az e-maileket: kiterdekel.blog (kukac) gmail.com

Légszennyezettség

Budapest légszennyezettsége

Várható időjárás

Időjárás előrejelzés

Széltérkép

Széltérkép

A sült krumpli kábítószer!

2011.07.18. 06:30ide tette: kiterdekel

A legfrissebb kutatások szerint a chips, a szalmakrumpli és a kanabisz között gyakorlatilag semmi különbség, legalábbis ami a függőség hatásmechanizmusát illeti.

A kutatási eredmény a Kaliforniai Tudományos Akadémia berkeiben született - írja a Paris Match internetes kiadása. A tudósok arra a következtetésre jutottak, hogy az olyan zsíros ételek, mint a sült krumpli különböző fajtái a kanabiszhoz hasonló függőséget okoznak.

A fenti ételekben jelenlévő zsírok függőséget keltő hatásukat először a nyelvvel érintkezve fejtik ki. Az inger innen indul az agy és a bélrendszer felé, azt üzenve, hogy az elfogyasztott molekulák némelyike veszélyes a szervezetre. A kaliforniai kutatók szerint ebből fakad, hogy az éhség kielégíthetetlen, a jó közérzet és jóllakottság érzéséhez pedig többet és többet kell nassolnunk.

Daniele Piomelli, a kutatás vezetője a Daily Mailnek úgy nyilatkozott: bizonyos zsírok fogyasztása, amelyek a természetben ritkák, nélkülözhetetlenek az életben maradáshoz. Azaz, a jelenség természetes, de túlzó mellékhatásai már a fogyasztói társadalom vívmányai.

A patkányokon végzett vizsgálatok kiderítették, hogy sem a fehérjéknek, sem a cukor különböző fajtáinak nem volt ilyen hatása.

A következő kihívás a kutatók számára egy olyan szer előállítása lehet, amely "eltömíti" a kanabisz hatóanyagának receptorait, amely nagy lépés lehet a zsíros ételek fogyasztásával összefüggő elhízás, rák és cukorbetegség gyógyításában, megelőzésében.

Szólj hozzá!

Címkék: kábítószer krumpli


A bejegyzés trackback címe:

https://kiterdekel.blog.hu/api/trackback/id/tr783075933

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása