Friss topikok

Kitérdekel?

Ha érdekli a tudomány,a jövő, az újítás és ezzel kapcsolatos érdekességek itt a helye! Ha bármivel kapcsolatban kérdése van a következő címre várjuk az e-maileket: kiterdekel.blog (kukac) gmail.com

Légszennyezettség

Budapest légszennyezettsége

Várható időjárás

Időjárás előrejelzés

Széltérkép

Széltérkép

Pokol a földön: rettenetes vihar tombolt.

2011.07.07. 06:12ide tette: kiterdekel

Ezrek maradtak áram nélkül, repülőjáratokat kellett törölni, miután egy 50 mérföld széles porvihar csapott le Arizona állam fővárosára, Phoenix-re kedden.

A hatalmas porvihar mintegy 60 mérföldes gyorsasággal söpört végig az amerikai Phoenix városán kedden este. Útját porral elárasztott utcák és kidőlt fák jelezték, ideiglenesen a helyi repülőteret is le kellett zárni.

Egy arizónai újság beszámolója szerint a vihar Tucson közelében kezdődött, majd továbbhúzódott a 100 mérföldre észak-nyugat irányban fekvő főváros felé. A lap által közzéadott videó tanulsága szerint a vihar helyi idő szerint 19:30-kor borította be Phoenix városát. Emiatt a helyi reptereken egy órán keresztül nem engedélyezték a gépek felszállását.

A porrengeteg áramszünetet is okozott, emiatt hozzávetőleg 8000 ember maradt elektromosság és forgalomirányító lámpák nélkül. Egy helyütt az erős szél által elszakított vezetékek rövid időre tüzet is okoztak, máshol a kidőlt fák képeztek torlaszt az utcákon - számolt be az esetről a Guardian.

A porviharok leggyakrabban a Közel-Keleten, főként Észak-Kínában fordulnak elő, de esetenként az Egyesül Államok szárazabb területein is előfordulnak. Létrejöttük főképp az 1930-as évekbeli "Dust Bowl" időszakban volt gyakori.

pecsistop.hu

Szólj hozzá!

Címkék: vihar arizona


A bejegyzés trackback címe:

https://kiterdekel.blog.hu/api/trackback/id/tr673046189

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása