Friss topikok

Kitérdekel?

Ha érdekli a tudomány,a jövő, az újítás és ezzel kapcsolatos érdekességek itt a helye! Ha bármivel kapcsolatban kérdése van a következő címre várjuk az e-maileket: kiterdekel.blog (kukac) gmail.com

Légszennyezettség

Budapest légszennyezettsége

Várható időjárás

Időjárás előrejelzés

Széltérkép

Széltérkép

Milyen szaga van az űrnek?

2011.02.10. 06:59ide tette: kiterdekel

A NASA tudósai megválaszolják a kérdést: mint egy autóversenynek.

A Popsci magazin szerzője megválaszolja a mindenkit oly' régóta foglalkoztató kérdést, miszerint milyen szaga is van pontosan az űrnek. A válasz egyszerű: mint egy autóversenynek, forró fém, dízel gőz és grillhús.

Az ok nem más, mint a haldokló csillagok. Ezek töltik ugyanis meg policiklikus aromás szénhidrogénekkel a világűrt, mondta el a lapnak a NASA asztrokémiai és asztrofizikai kutatóközpontjának igazgatója. Ezek felelősek a korai létformák kialakulásáért például a földön is, ezért megtalálhatóak a szénben, olajban, sőt, némelyik ételben is.

Ez magyarázza, hogy miért panaszkodnak égett, szenes szagra az asztronauták egy-egy űrséta után. Ha valaki esetleg nem bírna magával, a NASA a holdat is megszagolta. Pont olyan, mint a lőpor, mesélte az igazgató.

stop.hu

Szólj hozzá!

Címkék: nasa űr hold szag


A bejegyzés trackback címe:

https://kiterdekel.blog.hu/api/trackback/id/tr452650789

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása