Friss topikok

Kitérdekel?

Ha érdekli a tudomány,a jövő, az újítás és ezzel kapcsolatos érdekességek itt a helye! Ha bármivel kapcsolatban kérdése van a következő címre várjuk az e-maileket: kiterdekel.blog (kukac) gmail.com

Légszennyezettség

Budapest légszennyezettsége

Várható időjárás

Időjárás előrejelzés

Széltérkép

Széltérkép

Elérte a végzet a kenyai hegyi bongókat

2010.08.02. 07:36ide tette: kiterdekel

Kihalás szélén áll egy antilopfajta, melyből az egész világon összesen 103 példány él vadon a kelet-afrikai Kenyában.

Élőhelyük csökkenése, genetikus tényezők, vadászat, és betegség vezettek a kenyai bongók eltűnéséhez - olvasható a kenyai vadvédelmi szolgálat egy közleményben.

A kenyai hegyi bongó a legnagyobb hegyi antilop, akár a 300 kilogrammot is elérheti. Gesztenyevörös szőrzetén 12-14 keresztcsík húzódik, és a hímnek és a nősténynek is csavart szarva van.Főleg Kenya középső régióiban, négy erdős hegyen él.

A kenyai bongó a leginkább veszélyeztetett antilop Kenyában, és valószínűleg a leginkább végveszélyben lévő nagytestű szárazföldi emlős a Szaharától délre a közlemény szerint.

A Természetvédelmi Világszövetség a hegyi bongót a kihalófélben lévő fajok kategóriájába sorolta.

A kenyai vadvédelmi szolgálat adatai szerint több mint 500 hegyi bongó él állatkertekben világszerte, melyek eredetileg Kenya középső részéről származnak.

 

 

inforradio.hu

Szólj hozzá!

Címkék: kenya bongo


A bejegyzés trackback címe:

https://kiterdekel.blog.hu/api/trackback/id/tr442192520

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása