Friss topikok

Kitérdekel?

Ha érdekli a tudomány,a jövő, az újítás és ezzel kapcsolatos érdekességek itt a helye! Ha bármivel kapcsolatban kérdése van a következő címre várjuk az e-maileket: kiterdekel.blog (kukac) gmail.com

Légszennyezettség

Budapest légszennyezettsége

Várható időjárás

Időjárás előrejelzés

Széltérkép

Széltérkép

A Google a globális felmelegedésre hívja fel a figyelmünket új szolgáltatásával

2009.09.28. 12:21ide tette: kiterdekel

Ideje nem csak figyelnünk bolygónkra, hanem tenni is érte, sugallja a Google új projektjével. A Google Earthben ugyanis nyomon követhetjük a klímaváltozás pusztító hatásait, minderről pedig véleményt is mondhatunk a YouTube-on keresztül. A két legjobb hozzászólás szerzője Koppenhágába is látogathat, olvasható a Google hivatalos blogján.

A hivatalos bejelentés szerint többek között a dán kormánnyal folytatott együttműködésnek köszönhetően került számos új réteg és bemutató funkció a Google Earth szolgáltatásba (mindezek a szoftverben Estimated Climate Change néven találhatjuk meg) - ezekkel megvizsgálhatjuk, miként hat az éghajlatváltozás Földünkre, illetve mik azok az ötletek, amelyekkel az egyes országok megpróbálják megvédeni magukat a káros hatásoktól. A szoftverben többek között azt is láthatjuk, milyen hőmérsékletre és esőzésekre számíthatunk a században elképzelhető különböző klímaváltozásos forgatókönyvek szerint.

A szolgáltatáshoz a cég egy YouTube-csatornát is kötött, az itt közölt bemutatókhoz az érdeklődők véleményeket is fűzhetnek, illetve feltehetnek kérdéseket is - mindezeket pedig decemberben, a koppenhágai COP15 konferencián be is mutatják. A konferencián várhatóan egy olyan globális egyezmény születik majd, amely tartalmazza: milyen mértékben kell csökkenniük az emisszióknak ahhoz, hogy elkerülhessük az éghajlatváltozás legkritikusabb hatásait. A YouTube-on publikált anyagokat a konferencián levetítik majd, a legjobbnak értékelteket a COP15 CNN/YouTube vitáján is bemutatják, a két legjobbnak értékelt videó készítői pedig koppenhágai utat nyerhetnek, olvasható a cég blogján.

 

 

hvg.hu

 

Szólj hozzá!

Címkék: google térkép felmelegedés globális bolygó


A bejegyzés trackback címe:

https://kiterdekel.blog.hu/api/trackback/id/tr61412547

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása