Friss topikok

Kitérdekel?

Ha érdekli a tudomány,a jövő, az újítás és ezzel kapcsolatos érdekességek itt a helye! Ha bármivel kapcsolatban kérdése van a következő címre várjuk az e-maileket: kiterdekel.blog (kukac) gmail.com

Légszennyezettség

Budapest légszennyezettsége

Várható időjárás

Időjárás előrejelzés

Széltérkép

Széltérkép

A Google szolgáltatása buktatta le a rablókat

2009.06.21. 09:38ide tette: kiterdekel

A Google Street View szolgáltatás révén sikerült elkapni két tolvajt, akik Hollandia egyik városában raboltak ki egy tinédzsert.

Az elkövető ikertestvérek a 14 éves fiú mobiltelefonját és 165 eurónyi készpénzét rabolták el tavaly szeptemberben. Szerencsétlenségükre az esetet felvette a közelben parkoló egyik autóra szerelt kamera, amely a Google internetes utcai fotó- és térképszolgáltatásához gyűjtött felvételeket. "A képet közvetlenül a bűncselekmény előtt rögzítette a kamera" - mondta egy rendőrségi szóvivő.

Az áldozat márciusban a Google Maps szolgáltatáson szörfölve ismerte fel magát és a két rablót. A Google Maps része a Street View, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy képeket nézegessenek az utcákról, épületekről. A felvételeket túlnyomórészt az autókra szerelt kamerákkal készítik. A rendőrségi vizsgálatot követően a 24 éves elkövetők egyike beismerte a fiú kirablását.

 

 

5perc.hu

Szólj hozzá!

Címkék: google


A bejegyzés trackback címe:

https://kiterdekel.blog.hu/api/trackback/id/tr401198231

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása