Friss topikok

Kitérdekel?

Ha érdekli a tudomány,a jövő, az újítás és ezzel kapcsolatos érdekességek itt a helye! Ha bármivel kapcsolatban kérdése van a következő címre várjuk az e-maileket: kiterdekel.blog (kukac) gmail.com

Légszennyezettség

Budapest légszennyezettsége

Várható időjárás

Időjárás előrejelzés

Széltérkép

Széltérkép

Sydney-London két óra alatt

2009.05.23. 07:53ide tette: kiterdekel

Sikeresen tesztelték ausztrál és amerikai kutatók a hiperszonikus, a hangsebességet legalább ötszörösen meghaladó sebességű repülőgép-technológiát, amely forradalmasíthatja a nagy távolságú repülést - közölte az ausztrál védelmi minisztérium illetékese pénteken.A közös kutatásban zajló programban legfeljebb tíz tesztet terveznek, ennek első próbája zajlott le az ausztráliai Woomera-sivatagban. A mostani kísérletben a repülésirányító eszközöket próbálták ki.

A próbagépet rakéta fedélzetén szállították fel az űrbe, ahonnan aztán a légkörbe való visszatérése közben tesztelték. A jármű megfelelő irányba  állításához az űrben nitrogéngázzal töltött szelepeket alkalmaztak, így juttatták vissza az atmoszférába. Az ausztrál illetékesek jelentős gazdasági és stratégiai előnyöket várnak a hiperszonikus repülés nem túl távoli megvalósulásától.

Ilyen repülővel a Sydney és London közötti 17 ezer kilométeres távolságot akár két óra alatt megtehetnénk a jövőben.

 

 

hvg.hu

Szólj hozzá!

Címkék: repülő hiperszonikus


A bejegyzés trackback címe:

https://kiterdekel.blog.hu/api/trackback/id/tr601138682

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása