Friss topikok

Kitérdekel?

Ha érdekli a tudomány,a jövő, az újítás és ezzel kapcsolatos érdekességek itt a helye! Ha bármivel kapcsolatban kérdése van a következő címre várjuk az e-maileket: kiterdekel.blog (kukac) gmail.com

Légszennyezettség

Budapest légszennyezettsége

Várható időjárás

Időjárás előrejelzés

Széltérkép

Széltérkép

Rejtélyes Mars felvétel

2009.05.06. 12:38ide tette: kiterdekel

Spirit marsjáró április 8-án készített felvételén sokan egy űrlény fejét vélték felfedezni. Az Urbanlegends.hu legendavadász oldal szerint már többször is előfordult, hogy a vörös bolygó sziklái megtréfálták az internetezőket.

Az április 23-án a marsjáró weblapján publikált kép bal oldalán, középtájban látható a “fej”. Nem ez az első eset, hogy Mars-felvétel ilyen hatást váltott ki hiszékeny emberekből – írja az urbanlegends.hu. Mint arra Beck Mihály akadémikus Parajelenségek és paratudományok című könyvében rámutat, a Mars felszínéről készült felvételeket régóta nagy figyelemmel kísérik az emberek.

Az egyik leghíresebb felvétel a NASA által 1976-ban felbocsátott Viking 1 űrhajó által készített felvétel. Az alakzat kétségkívül emlékeztet egy emberi arcra, amiből egyesek arra következtettek, hogy a marslakók vagy 500 000 évvel ezelőtt készítették. A későbbi, nagyobb felbontású felvételek már kevésbé hasonlítanak arcra, de a hasonlóság semmi alapot nem ad messzemenő következtetések levonására.

 

 

hvg.hu

Szólj hozzá!

Címkék: mars


A bejegyzés trackback címe:

https://kiterdekel.blog.hu/api/trackback/id/tr991105995

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása