Friss topikok

Kitérdekel?

Ha érdekli a tudomány,a jövő, az újítás és ezzel kapcsolatos érdekességek itt a helye! Ha bármivel kapcsolatban kérdése van a következő címre várjuk az e-maileket: kiterdekel.blog (kukac) gmail.com

Légszennyezettség

Budapest légszennyezettsége

Várható időjárás

Időjárás előrejelzés

Széltérkép

Széltérkép

Közel az élvezetes, de méregmentes cigi

2009.01.26. 08:14ide tette: kiterdekel

Japán kutatók azonosították azt a gént, amely elősegíti, hogy a dohánynövény gyökeréből a nikotin a leveleibe jusson, így elvileg lehetővé vált a nikotimmentes cigaretta kifejlesztése.



A Nt-JAT1 nevű gén kulcsszerepet játszik abban, hogy a dohánynövény gyökeréből a nikotin a leveleibe jusson, tehát ezt a gént manipulálva elvileg kifejleszthető lenne egy olyan dohánynövény fajta, amelyben nincsen nikotin. Elérhetőnek tűnik az a cigaretta, amely pontosan olyan, mint bármilyen más cigaretta, ám nincs benne a függőséget okozó és életveszélyes nikotin.



A Kiotói Egyetem munkatársainak három évébe telt, mire sikerült azonosítaniuk ezt a gént. Japánban különösen fontos a nikotinmentes cigaretta kifejlesztése, mert rendkívül nagy a dohányosok aránya. Japánban a férfiak 40 és a nők 13 százaléka bagózik.


Szólj hozzá!

Címkék: cigi nikotin


A bejegyzés trackback címe:

https://kiterdekel.blog.hu/api/trackback/id/tr13902754

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása