Friss topikok

Kitérdekel?

Ha érdekli a tudomány,a jövő, az újítás és ezzel kapcsolatos érdekességek itt a helye! Ha bármivel kapcsolatban kérdése van a következő címre várjuk az e-maileket: kiterdekel.blog (kukac) gmail.com

Légszennyezettség

Budapest légszennyezettsége

Várható időjárás

Időjárás előrejelzés

Széltérkép

Széltérkép

Tévézés séta közben - napszemüvegbe épített kijelzővel

2009.01.12. 15:32ide tette: kiterdekel

Nemrég számolt be legújabb termékéről a vizuális eszközök fejlesztésével foglalkozó Vuzix, ami kívülről egy modern napszemüvegnek néz ki, azonban olyan átlátszó optikával van felszerelve, amin „kilát” viselője (ezt kvantum optikának nevezte el fejlesztője). Vagyis gyaloglás közben annyit lát környezetéből, amennyit egy hagyományos napszemüvegen keresztül.

Mindemellett a beépített kijelző révén szinte bármilyen digitális tartalom megjelenhet a tulajdonos szemei előtt. Ehhez persze szükség van valamilyen lejátszóeszközre, például egy MP3 vagy hordozható DVD-lejátszóra, esetleg egy laptopra. A digitális tartalmat csatlakoztatni kell a napszemüveghez (akár Bluetoothon keresztül), és máris megjelenik 640x480 pixeles felbontásban a megtekinteni kívánt film, klip vagy akár televíziós adás.

A Warp 920 AV nevű eszközzel ráadásul 3D-s videókat is lehet nézni - felhasználástól függően akár hat órán keresztül. Az Egyesült Államokban tavasszal kezdik meg a készülék forgalmazását. Az alig több mint 9 dekagrammos szemüveg ára egyelőre nem ismert.

(terminal.hu)

Szólj hozzá!

Címkék: szemüveg


A bejegyzés trackback címe:

https://kiterdekel.blog.hu/api/trackback/id/tr41872967

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása