Friss topikok

Kitérdekel?

Ha érdekli a tudomány,a jövő, az újítás és ezzel kapcsolatos érdekességek itt a helye! Ha bármivel kapcsolatban kérdése van a következő címre várjuk az e-maileket: kiterdekel.blog (kukac) gmail.com

Légszennyezettség

Budapest légszennyezettsége

Várható időjárás

Időjárás előrejelzés

Széltérkép

Széltérkép

Hologram-repülők és az ún. Chemtrail-kondenzcsíkok

2011.11.14. 15:07ide tette: kiterdekel

 Egy új, villámgyorsan terjedő összeesküvés-elmélet tartja lázban a hívőket, és persze a bulvármédia nagy részét. Vizsgáljuk meg közelebbről!

És most nem csak a még mindig épülőKvantum-radarra, vagy gömbvillám-, esetleg UFÓ-észlelésekre gondolunk, hanem például a Princeton egyetem neves tudósai által végzett vizsgálatokra, amelyek - véletlenszám-fluktuációk megváltozása által - korlátozott "jövőbe látást" mímelve 4 órával az esemény bekövetkezte előtt előre jelezni látszottak valamit, ami végül az Ikertornyok 2001. szeptember 11-ei összeomlásaként rögzült sajnos - örökre - emlékeinkben.

Bármilyen lehetetlennek és / vagy kacsának (vagy még annál is rosszabbnak) tűnhetnek is a fentiek, azok mind-mind valamilyen kísérleti, vagy tudományos alapra épültek - ellentétben az elmúlt napok eseményei (lásd.megnövekedett rádióaktív háttérsugárzás) kapcsán hazánkban is teret nyert, már-már divattá vált összeesküvés-elmélettel, mely szerint a fejünk felett naponta elhaladó több ezer repülőgép kondenzcsíkja valójában mérgező, és / vagy tudatmódosító kemikáliákból áll, miközben érinthetetlen, titkos, ám nagy hatalmú társaságok irányítják a folyamatot, állandóan permetezve minket (növényeinket, városainkat, és persze az embereket) felülről valamilyen megfoghatatlan, de mindenképpen gonosz cél érdekében.

Éppoly érdekes - ám éppúgy minden alapot nélkülözni látszó -, még ennél is vadabb elmélet szerint ezek a repülők talán nem is utas- vagy teherszállító (esetleg katonai) gépek, hanem idegen lények által irányított UFÓ-k, amelyek csak "felveszik" (több-kevesebb sikerrel) a repülőgépek látszó alakját, de igazából csak az égboltra vetített, félrevezető hologramok, álcázva a valódi objektumokat.

 

Youtube-on, vagy a Google keresőjével "Chemtrail", vagy "Holographic planes" kifejezésre ezerszámra találhatunk olyan képeket és videókat, amelyek ezt kívánják igazolni; látszólag eltűnő, elhomályosodó, alakváltó repülőket láthatunk rajta, néha pedig azt is, hogy a kondenzcsík "különválik" a géptől. Nézzünk meg egyet!

A képek és a videók - legalábbis jelen cikk szerzőjének véleménye szerint - ékes bizonyítékai annak, hogyan válhat az egyszerű tudatlanság (információhiány, vagy igénytelenség) mítoszok és összeesküvés-elméletek alapjává, ha elég széles körben el tudnak terjedni. Az "alakváltó", illetve "eltűnő" repülőket, vagy kondenzcsíkokat bemutató videók döntő többségén ugyanis jórészt természetes, a légkör fizikai tulajdonságaiból eredő optikai jelenségeket láthatunk, semmi mást.

Jobbra - Nem csak a hajtóművek, hanem a szárnyvégek és vezérsíkok turbulenciája is kiválthat kondenzálódást

Vegyük figyelembe, hogy a gépek általában nagyon magasan és gyorsan repülnek; ráadásul akár 100 kilométerről(!) is megpillanthatjuk őket. Ugyanakkor a köztes légrétegek - amelyeken a fénynek át kell haladnia, mire ilyen távolságból eléri a fényképezőgép vagy kamera érzékelőjét, esetleg szemünket - rendkívül változatos, ráadásul időközben is változó meteorológiai jellemzőkkel rendelkezhetnek; (eltérő páratartalom, szélerő, sűrűség, stb); ezért - az optika törvényeinek megfelelően - ahogy a levegő-óceán "hullámzik", néha lencseként viselkedik, máskor a benne lévő aeroszol-részecskék elnyelhetik vagy szétszórhatják a repülőgép színének megfelelő spektrumú fényt; ugyanakkor átengedhetik - például - a kondenzcsíkok reflexióját.

Maguk a kondenzcsíkok is teljesen másként viselkedhetnek (eltűnhetnek, majd újra megjelenhetnek), ha a gép felváltva repül alacsonyabb, illetve magasabb páratartalmú (telítettségű) légrétegekben. Az "alakváltás" pedig az esetek 99 %-ában teljesen nyilvánvalóan a Nap, a repülő és a szemlélő által bezárt szögek gyors változásainak tudható be, összeadódva a torzító légrétegek fent említett hatásaival; a tükröződések és árnyékok játéka teljesen becsaphatja a kevéssé jártas szemlélőt, vagy éppen videót/fotót készítő amatőrt.

 

 

 

 

 

 

Jobbra és fent - részben vagy teljesen eltűnni látszó gépek a magasban (és feltehetően igen nagy távolságban)

Lejjebb - feltételezett "Chemtrail-csíkok"

Lejjebb - két kiváló példa arra, hogy miért vélik sokan pl. a Google Föld-ön látható anomáliákat "hologramoknak". Pedig vélhetően semmi másról nincs szó, mint hogy a vörös, zöld és kék színszűrőkkel készülő fotókat kicsiny időkülönbséggel készítette a műhold, ezalatt a gyorsan haladó gép jelentősen arrébb mozdult, és mindez kombinálva a műhold mozgásával + a Föld forgásával, az árnyékokat is "szivárványossá" tette - 

 

 

 

 

 

 

Ne feledjük azt sem, hogy ma már teljesen nyilvánosan, mindenki számára elérhetően, valós időben követhető a legtöbb utasszállító-repülő pillanatnyi helyzete, Magyarország fölött (is), például a Flightradar24.com oldalán; a pilóták és a légiirányítás közötti rádiós kommunikáció pedig szintén szabadon és legálisan hozzáférhető, a Budapest-Közelkörzeti irányítás rádiócsatornája a nap 24 órájában hallgatható pl. a www.Pilotshop.hu oldalán (Budapest-Approach, Live ATC). 

Ráadásul a repülés lelkes, sokszor kívülálló rajongói - akiket viszont felkészültségük és szakértelmük, valamint tapasztalatuk alapján aligha nevezhetnénk amatőröknek - folyamatosan, mindezeket összevetve, éjjel-nappal figyelik és fényképezik az égboltot (saját, valóban komoly honlapjaik például az Airportal.hu vagy aContrailspotting.com).

Az információ-szabadságnak ilyen szintjén nehezen hihető, hogy ezek a hatalmas repülőgépek, a spotter-kamerák kereszttüzében, "csak úgy", észrevétlenül el-eltűnhetnének a légtérből, mindenfajta radar- vagy egyéb jel nélkül, hogy aztán kedvük szerint, tetszőleges alakban és formában újra felbukkanjanak a fejünk felett.

Nem azért vetjük (vethetjük) el tehát ezen összeesküvés-elméleteket - legalábbis jelen cikk szerzőjének véleménye szerint, beleértve a hologram-gépeket és a mérgezően gonosz kemikáliákat egyaránt - mert minden kétséget kizárólag hamisak; hanem azért, mert az égvilágon semmi, de semmi nem igazolja azok kísérletileg alátámasztható, tudományos hátterét. Viszont szinte minden videót, képet és felvételt meg lehet magyarázni egyszerű légköri optikával, illetve meterológiai jelenségekkel.

Lehetséges? Igen. Következik a látottakból? Nem. Mégis, ha bárkinek olyan, hitelesnek tekinthető (eredeti, módosítatlan) videó- vagy fénykép felvétele van, amely - szerinte - messzemenően túlmutat a fentieken, kérjük, küldje el szerkesztőségünkbe az idokep (kukac) idokep.hu címre, és ígérjük, hogy - minden előítélettől mentesen - megpróbáljuk kinyomozni a jelenség okát. És ha valódi, megmagyarázhatatlannak tűnő rejtéllyel kerülünk szembe - ígérjük, hogy mi hozzuk nyilvánosságra először. Köszönjük!

Egy kedves érdekesség végezetül - Hologramokat vetíteni már ma is tudunk, méghozzá döbbenetes, érdekes és látványos térbeli effektusokat hozva létre (lásd az alábbi videót). Ezekhez nem kell szemüveg, és bármely szögből nézve térhatásúak; ugyanakkor a technika jelenleg ismert szintjén kizárólag zárt, kontrollált környezetben hozhatóak létre (mint például ebben az "üveg-piramisban". Tehát, ha valaki az égboltra szeretne repülőket vetíteni; nos, az ionoszféra optikai reflektivitását - lézerekkel - talán kihasználhatná. De hogy ebből hogyan lennének mérgező kondenzcsíkok, vagy radarjelek egy képernyőn; azt mindenkinek a fantáziájára bízzuk.

Várjuk a véleményeket, a videóhoz pedig jó szórakozást!

Nagy Gergely

idokep.hu

2 komment

Címkék: ufo nasa hologram chemtrail kondenzcsíkok


A bejegyzés trackback címe:

https://kiterdekel.blog.hu/api/trackback/id/tr723382161

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

megasün 2014.02.11. 16:23:12

Van olyan hülye, aki ezt elhiszi ?

kiterdekel 2014.02.12. 10:52:13

Nos vannak cáfolhatatlan bizonyítékok, inkább az a kérdés van olyan hülye aki a bizonyítékok ellenére nem hiszi? :)
süti beállítások módosítása