Friss topikok

Kitérdekel?

Ha érdekli a tudomány,a jövő, az újítás és ezzel kapcsolatos érdekességek itt a helye! Ha bármivel kapcsolatban kérdése van a következő címre várjuk az e-maileket: kiterdekel.blog (kukac) gmail.com

Légszennyezettség

Budapest légszennyezettsége

Várható időjárás

Időjárás előrejelzés

Széltérkép

Széltérkép

Oroszország bejelentette a fejlesztését

2015.06.17. 06:35ide tette: kiterdekel

Oroszország bejelentette a fejlesztését egy "mikrohullámú ágyúnak", amely képes megbénítani a drónokat és a precíziós fegyverek robbanófejeit.

6742a650-0ec2-465e-95f1-bbcd4b6d238c.jpg

Az orosz kormány tulajdonában levő United Instrument Manufacturing Corporation (UIMC), amely a Rostec Corporation leányvállalata, bejelentette, hogy a szuper-magas frekvenciájú (SHF) fegyvert egy bemutató során fogják leleplezni az Orosz Védelmi Minisztérium ARMY-2015 Nemzetközi Katonai-Műszaki Fórumán, amely a tervek szerint keddtől péntekig tart.

A fegyver egy 360 fokos repüléstilalmi övezetet hoz létre maga körül mintegy 10 km-es körzetben, és kisüti bármilyen repülőgép, drón, és nagy pontosságú irányított rakéta elektronikáját a hatósugarán belül.

Ez a mobil mikrohullámú sugárzás komplex módon végzi a frekvencia blokkolását a fedélzeti elektronika esetében az alacsony magasságú légi célpontoknál és nagy pontosságú fegyverek robbanófejeinél.

A forrás szerint az ágyú kialakítása lehetővé teszi, hogy fel lehessen szerelni a BUK légvédelmi rakétarendszer vázára is.

"A teljesítményét és a jellegét illetően nincs versenytársa a világon... Ha feltelepítik egy speciális platformra, egy SHF 'ágyú' teljes körű védelmet tud biztosítani", tette hozzá.

Az ágyú specifikációit még nem hozták nyilvánosságra, de a forrás alapján a „tervek szerint arra is használják, hogy teszteljék a katonai országos rádió-elektronikai rendszerek ellenállását a nagy teljesítményű mikrohullámú sugárzással szemben.

 

http://persianews.vcp.ir/0-%D8%A8%D8%AF%D9%88%D9%86-%D9%85%D9%88%D8%B6%D9%88%D8%B9/1391923-Oroszorsz%C3%A1g.html

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://kiterdekel.blog.hu/api/trackback/id/tr257550500

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása