Friss topikok

Kitérdekel?

Ha érdekli a tudomány,a jövő, az újítás és ezzel kapcsolatos érdekességek itt a helye! Ha bármivel kapcsolatban kérdése van a következő címre várjuk az e-maileket: kiterdekel.blog (kukac) gmail.com

Légszennyezettség

Budapest légszennyezettsége

Várható időjárás

Időjárás előrejelzés

Széltérkép

Széltérkép

Yelowstone ismét hallat magáról

2014.03.31. 22:33ide tette: kiterdekel

A USGS beszámolói alapján a Yellowstone Nemzeti park talajából hélium gáz tör fel az eddigiekhez képest több százszoros -ha nem ezerszeres- mennyiségben. Azokona területeken ahol nincsenek kéreglemez mozgások, és a talajvízszint alacsony, a kőzetekben felgyűlhet a hélium-gáz. Ez különösen igaz a Yellowstone Nemzeti Parkra is, ahol az inaktív kőzetek a becslések szerint 2,5 milliárd évesek.

10153853_612895172128270_1907060919_n.jpg

Ahogy tegnap is írtam, a mérések szerint az óramutató járásával megegyező pontokban kezd a mélyben kirajzolódni egy valószínűsíthető Kaldera.... 
http://volcanoes.usgs.gov/volcanoes/yellowstone/yellowstone_monitoring_47.html

Ha a vulkán ma kitörne, akkor Amerika kétharmada lakhatatlanná válna vagy kihalna, és jelentős pusztítást végezne a föld élővilágában. A legnagyobb földrengés Március 30.-án következett be, a Richter-skála szerinti 4,3 erősségű rengést több utórengés kísérte, melyek 3,1 és 3,3 között mozogtak.

A Yellowstone talaja folyamatosan emelkedik, a tudósok úgy vélik, hogy a magmakamra feltelik olvadt kőzettel és a megnövekedett nyomás eredményezi a talaj emelkedését és a környező mellékfolyók, állóvizek hőmérséklete is drámaian emelkedni kezdett.

Ha kitörne a szuper-vulkán, így nézne ki: Videó:
http://youtu.be/VR1bg_Yf0T4

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://kiterdekel.blog.hu/api/trackback/id/tr105888282

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása