Friss topikok

Kitérdekel?

Ha érdekli a tudomány,a jövő, az újítás és ezzel kapcsolatos érdekességek itt a helye! Ha bármivel kapcsolatban kérdése van a következő címre várjuk az e-maileket: kiterdekel.blog (kukac) gmail.com

Légszennyezettség

Budapest légszennyezettsége

Várható időjárás

Időjárás előrejelzés

Széltérkép

Széltérkép

MiniBrake a magyar találmány

2014.02.26. 19:46ide tette: kiterdekel

1513660_294880057326580_637362370_n.jpg

Akár már idén tavasszal piacra kerülhet a MiniBrake. A magyar találmány azoknak a kisgyermekes szülőknek nyújthat plusz biztonságot, akiknek csemetéje éppen biciklizős korszakát éli. A magyar diákok által tervezett biztonsági szerkezettel messziről (egy távirányító segítségével) le lehet „állítani” a veszélyesen elkalandozó, vagy éppen egy forgalmas úttesthez túl közel merészkedő ifjú kerékpárost. 

A „távfék” első díjat nyert a Kairos Student Venture Competition-ön, vagyis a jövő fiatal vállalkozóinak versenyén, amelyre nemzetközi sikerre is esélyes innovatív ötletekkel lehetett jelentkezni. Első díjat nyert a Blind Investment Competition-ön, illetve bemutatkozhatott a New York-i Wall Streeten. A tervezők tavaly júniusban pedig Innováció kategóriában átvehették a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium "Fiatalok a Fiatalokért Díját".

A „távféket” bemutató kisfilm itt megtekinthető:
https://www.youtube.com/watch?v=PxdPuLqzYRE

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://kiterdekel.blog.hu/api/trackback/id/tr725834215

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása