Friss topikok

Kitérdekel?

Ha érdekli a tudomány,a jövő, az újítás és ezzel kapcsolatos érdekességek itt a helye! Ha bármivel kapcsolatban kérdése van a következő címre várjuk az e-maileket: kiterdekel.blog (kukac) gmail.com

Légszennyezettség

Budapest légszennyezettsége

Várható időjárás

Időjárás előrejelzés

Széltérkép

Széltérkép

Szenzációs újdonság: megjegyzi az utat az autó

2013.02.17. 09:31ide tette: kiterdekel

Egészen olcsó lehet az önmagát vezető autó „robotsofőri” képességét biztosító brit technika, akár 100 fontra (35 ezer forintra) is lemehet az ára – jövendöli Paul Newman, az Oxfordi Egyetem professzora.
A brit egyetemen olyan rendszert fejlesztettek ki, amelyhez nem szükséges GPS – műholdas útikalauz – segítsége, hanem lézerekkel és kamerákkal megjegyeztetik a kocsi számítógépével az útvonalat, és amikor ismét arra jár autójával annak vezetője, a kocsi a következőt mondja: „Ismerem ezt az utat, akarja, hogy én vezessek?”

Az automatikát a számítógép képernyőjének megérintésével lehet bekapcsolni. A kikapcsolás is egy pillanat műve: elég a fékpedálra lépni, és máris visszaadja a robotsofőr a vezetést – írja a hirado.hu.



A rendszer jelenleg 5 ezer fontba kerül – 1 millió 750 ezer forintba –, de Newman szerint reális a remény, hogy ennek az ötvenedére zsugorodhat idővel az ár.

Az önvezető kocsi képességeit valódi forgalomban még nem tesztelték, egyelőre csak egy külön erre a célra megépített pályán ellenőrzik – adta hírül a The Daily Telegraph című brit lap.
168ora.hu

Szólj hozzá!

Címkék: robot car


A bejegyzés trackback címe:

https://kiterdekel.blog.hu/api/trackback/id/tr375084598

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása