Friss topikok

Kitérdekel?

Ha érdekli a tudomány,a jövő, az újítás és ezzel kapcsolatos érdekességek itt a helye! Ha bármivel kapcsolatban kérdése van a következő címre várjuk az e-maileket: kiterdekel.blog (kukac) gmail.com

Légszennyezettség

Budapest légszennyezettsége

Várható időjárás

Időjárás előrejelzés

Széltérkép

Széltérkép

Ember okozta a 2004-es brutális cunamit?

2013.01.06. 11:33ide tette: kiterdekel

Valószínűleg a japán ellenállást akarták elsöpörni az amerikaiak a végül kudarcba fulladt projekt segítségével

Ha a Második Világháború fegyverkísérleteiről beszélünk, elsőként vagy az atombomba, vagy a németek rakétái ötlenek az ember eszébe. Az amerikai atomkísérletek jól dokumentáltak, de egy új-zélandi kutató most azt állítja: a Manhattan-projekttel párhuzamosan a jenkik egy cunami bomba előállításával is kísérleteztek.

Ha pusztán a számokat nézzük, az ötlet egyáltalán nem olyan őrült, mint elsőre hinnénk. Hirosimában 90-166.000, Nagaszakiban 60-80.000 ember vesztette életét az atomtámadás során, ezzel együttesen nem érték el a 2004-es cunami 280 ezres áldozatát.

Ray Waru szerint az általa vizsgált katonai dokumentumok alapján egyértelmű, hogy az amerikaiak a britekkel karöltve azon dolgoztak, hogy mesterségesen előidézhessenek egy 10 méteres hullámokkal érkező szökőárat. 

Waru szerint 1944-ben Auckland közelében 3.700 tesztet hajtottak végre, de az Auckland Egyetem professzora, Thomas Leech által vezetett projektet végül 1945-ben leállították. Mint kiderült: a fegyver nem volt elég erős, ráadásul kissé bonyolult és költséges lett volna a bevetése, hiszen 2 millió tonna robbanóanyagot kellett volna élesíteni nagyjából 7 kilométerre az elpusztítani kívánt partszakasztól. 

Noha végül a háború sorsát nem a cunami bomba határozta meg, a közelmúlt durva természeti jelenségeit az arra fogékony összeesküvés-elmélet hívők könnyedén összefüggésbe hozhatják a fegyver fejlesztésével. Nem elképzelhetetlen, hogy “ők” már az időjárást is a markukban tartják. 

tudomany.ma.hu

Szólj hozzá!

Címkék: 2004 cunami


A bejegyzés trackback címe:

https://kiterdekel.blog.hu/api/trackback/id/tr815001010

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása