Friss topikok

Kitérdekel?

Ha érdekli a tudomány,a jövő, az újítás és ezzel kapcsolatos érdekességek itt a helye! Ha bármivel kapcsolatban kérdése van a következő címre várjuk az e-maileket: kiterdekel.blog (kukac) gmail.com

Légszennyezettség

Budapest légszennyezettsége

Várható időjárás

Időjárás előrejelzés

Széltérkép

Széltérkép

Titkos folyamatok a gépén?

2012.11.02. 20:00ide tette: kiterdekel

Ülünk a gép mellett, és csak úgy bámulunk a semmibe, mégis aktivitást jelez komputerünk? Vajon miért villog a merevlemez-működést mutató LED?

Attól kezdve, hogy bekapcsoljuk a számítógépünket, nyüzsgő élet indul a belsejében, és bizonyos programok (rossz esetben kártevők) akkor is aktívak, ha nem csinálunk semmit. Vajon mi történik akkor, amikor látszólag nem történhetne semmi? Milyen programok dolgoztatják a merevlemezt vagy a processzort, amikor mi karba tett kézzel ülünk? A jó öreg Feladatkezelő Folyamatok füle alatt választ kaphatunk ezekre a kérdésekre, azonban létezik nála jobb megoldás is.

A What’s my computer doing nevű ingyenes program éppen a felvetett kérdések nyomába ered. A letöltése (innen), majd a telepítése (exe fájlra kattintás) után már el is indul, és mi egy jól áttekinthető ablakban láthatjuk az aktív programokat, és az is szemügyre vehető, hogy mikor, milyen egységet (merevlemez, processzor) dolgoztatják. Ha például a Winwordöt látjuk és a merevlemezt, ráadásul nyitva van egy dokumentumunk, akkor valószínűleg biztonsági másolat készül, azonban ha egy olyan program tűnik itt fel, aminek nem kéne aktívnak lennie, esetleg számunkra ismeretlen, akkor már érdemes nyomozásba kezdenünk.

Ha a felső ablak bármelyik elemére kattintunk, részletes információkat kapunk róla, és ha még mindig gyanús volna, akkor a jobb oldali ablakfél segítségével alaposan szemügyre vehetjük a tulajdonságait, de akár vírusvizsgálatra is elküldhetjük, illetve azonnal le is állíthatjuk.

hvg.hu

 

Szólj hozzá!

Címkék: merevlemez


A bejegyzés trackback címe:

https://kiterdekel.blog.hu/api/trackback/id/tr324886047

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása