Friss topikok

Kitérdekel?

Ha érdekli a tudomány,a jövő, az újítás és ezzel kapcsolatos érdekességek itt a helye! Ha bármivel kapcsolatban kérdése van a következő címre várjuk az e-maileket: kiterdekel.blog (kukac) gmail.com

Légszennyezettség

Budapest légszennyezettsége

Várható időjárás

Időjárás előrejelzés

Széltérkép

Széltérkép

Régi álom teljesül: hajójárat sima BKV-jegyért

2012.04.10. 16:36ide tette: kiterdekel

 

Meghódítja a Dunát a BKV, írja az Egy nap a városban  blog. Így munkába menet az egyik legszebb panorámát nézheted, miközben a hajón büfé van, ingyen szórják a wifit és mindezt egy sima BKV-jegyért. 

 
Újraélesztik a budapesti vízi közlekedést, hogy az emberek buszok és villamosok helyett hajóval menjenek dolgozni, bevásárolni, ügyeiket intézni. Úgy látszik, elérkezett az idő, amikor Újpest és a Millenniumi Városközpont között nyolc megállóhely érintésével nyártól, várhatóan júniustól 20 percenként közlekednek a hajók, amik lejtmenetben (a Millenniumi Városközpont felé) 45 perc, hegymenetben (Újpest felé) 60 perc alatt teszik meg az útjukat.
 
A megállók a következők lesznek: Újpest, Árpád híd, Meder utca, Jászai Mari tér, Batthyány tér, Petőfi tér, Boráros tér, Millenniumi Városközpont.
 
Ha megnézzük a jelenlegi térképet:
Láthatjuk, hogy három megálló hiányzik róla: az újpesti, az Árpád hídi és a Millenniumi városközponti, ezeket meg kell építeni, sőt, építik is őket gőzerővel. A többi kikötőt meg átépítik, korszerűsítik, akadálymentesítik, ez látszik a fenti képen is. A hajókra wifit raknak, így kiválóan lehet dolgozni rajtuk és mindegyikben lesz büfé is.
 
Szinte álomba illően hangzik, hogy az utas felpattan Újpesten, és 45 perccel később leszáll a Millenniumi városközpontnál található munkahelyén. Közben megreggelizik, dolgozik a laptopon, miközben a hajó méltóságteljesen ringatózik, a háttérben meg elsuhan a Parlament, a Budai vár, az összes nevezetesség. A közlekedés hirtelen szükséges rosszból álomutazássá válik.
 
Az egész projekt 493 millió forintba kerül, ennek a 90 százalékát az Unió adja: nemcsak egy olyan közlekedési folyosót nyitunk, ami gyors, dugómentes előrejutást tesz lehetővé. Annak is biztos jobb lesz a napja, aki a Dunán hajókázva érkezik a munkahelyére ahelyett, hogy az autók közt araszolna. 

Ráadásul végre kihasználjuk a folyó adta lehetőségeket, kicsit összekötjük a várossal, mert lássuk be, most a legtöbben csak akkor látjuk a Dunát, amikor átmegyünk felette valamelyik hídon.
 
pozitivnap.hu

Szólj hozzá!

Címkék: a bkv járat hajó jegy dunán


A bejegyzés trackback címe:

https://kiterdekel.blog.hu/api/trackback/id/tr574381135

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása