Friss topikok

Kitérdekel?

Ha érdekli a tudomány,a jövő, az újítás és ezzel kapcsolatos érdekességek itt a helye! Ha bármivel kapcsolatban kérdése van a következő címre várjuk az e-maileket: kiterdekel.blog (kukac) gmail.com

Légszennyezettség

Budapest légszennyezettsége

Várható időjárás

Időjárás előrejelzés

Széltérkép

Széltérkép

A kuplerájban is mindent megtalál egy japán robot

2012.03.01. 08:32ide tette: kiterdekel

 Az egy méter magas géplény főként rendetleneknek jön jól, mivel képes felismerni és meglelni a legkülönfélébb szanaszét hagyott dolgokat. Kifejlesztője a Hitachi cég. A robot lelke két digitális kamera, amelyekkel lefényképezi és jegyzi tárgyakat, mi több, emberi arcokat, majd pedig képes felkutatni őket. Gazdájának elég megneveznie a keresett tárgyat, a műlény felkutatja azt, és odavezeti parancsolóját, vagy elmondja, hogy hol a "lelőhely", például "A karóra Tanaka úr asztalán van, elvezetem önt oda". A robot óránként 6 kilométeres tempóra képes, ami igencsak élénk léptű gyaloglás egy embernek. A gép tömege 13 kilogramm. Tervezői egyelőre nem készülnek arra, hogy kereskedelmi forgalomba hozzák a masinát, de úgy vélik, hogy idővel idős emberek állandó segítője lehet.

 

hvg.hu

Szólj hozzá!

Címkék: robot japán


A bejegyzés trackback címe:

https://kiterdekel.blog.hu/api/trackback/id/tr174257183

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása