Friss topikok

Kitérdekel?

Ha érdekli a tudomány,a jövő, az újítás és ezzel kapcsolatos érdekességek itt a helye! Ha bármivel kapcsolatban kérdése van a következő címre várjuk az e-maileket: kiterdekel.blog (kukac) gmail.com

Légszennyezettség

Budapest légszennyezettsége

Várható időjárás

Időjárás előrejelzés

Széltérkép

Széltérkép

Káprázatos látvány a Földről

2012.01.22. 10:59ide tette: kiterdekel

 Még sosem láttuk így ragyogni a Földet, mint a NASA legújabb, a Nemzetközi Űrállomásról készült felvételein.

 

A ISS legújabb, nagy érzékenységű kamerája segítségével készültek az eddig talán legszebb, legtöbb finom részletet kiemelő éjszakai felvételek.

A 300 kilométeres magasságban keringő űrállomás hatalmas területet lát be, így a fények játékának szinte elképzelhetetlen kavalkádját láthatjuk a videón. A képen egyszerre vannak jelen az Egyenlítőhöz közeli szélességek viharainak sziporkázó villámai, és a sarkok mentén felragyogó sarki fény zöldes, misztikus hullámzása. 

A számunkra hihetetlen szín- és hangulatvilág leginkább a "Kapcsolat" c. film speciális effektjeire emlékeztet, csak éppen ez igazi. Nem először bizonyosodik be - és nyilván nem is utoljára - hogy az élet és valóság különlegesebb és talán még sokkal-sokkal szebb is lehet, mint vizuális képzeletünk eddigi határai. Köszönjük a csodálatos videót!

 

idokep.hu

Szólj hozzá!

Címkék: video föld nasa iss earth


A bejegyzés trackback címe:

https://kiterdekel.blog.hu/api/trackback/id/tr73690751

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása