Friss topikok

Kitérdekel?

Ha érdekli a tudomány,a jövő, az újítás és ezzel kapcsolatos érdekességek itt a helye! Ha bármivel kapcsolatban kérdése van a következő címre várjuk az e-maileket: kiterdekel.blog (kukac) gmail.com

Légszennyezettség

Budapest légszennyezettsége

Várható időjárás

Időjárás előrejelzés

Széltérkép

Széltérkép

Szájról olvas az új Xbox

2011.12.01. 11:22ide tette: kiterdekel

 Egyre több jel mutat arra, hogy a Microsoft tervei szerint hamarosan új modell váltja fel az Xbox 360 játékkonzolt. Ebben az alapfelszerelés része lesz egy speciális mozgásérzékelő is, amely annyira pontos, hogy még szájról is tud olvasni. Az új Sony Playstationről még kevés a hír, a Wii U pedig valószínűleg júniusban debütál.

Már a jövő januári Consumer Electronics Show-n (CES) Las Vegasban bemutathatja a Microsoft az Xbox 360 utódját – áll a Spiegel cikkében. A különböző játékfejlesztő cégek már megkapták a prototípust, karácsony környékén a többi fejlesztő is megkezdheti a munkát vele az Edge írása szerint. Az új konzol tehát 2012 karácsonya előtt már a kereskedelmi forgalomban lesz. A Gamesindustry.biz szerint viszont a bemutató az Electronic Entertainment Expón zajlik majd 2012 júniusában Los Angelesben, de korábban az is felmerült, hogy az új Xbox 720 a 2013-as E3 kiállításon fog bemutatkozni.  A Microsoft nem kommentálta az értesüléseket.
 
A Gamesindustry.biz úgy tudja, hogy az új konzol két változatban készül majd el: lesz egy olcsóbb, és egy drágább verzió. Előbbi mozgásérzékelős lesz és hozzáférést biztosít a letölthető játékokhoz, utóbbi merevlemezes, optikai meghajtós high-end változat lesz, amivel a régebbi Xbox 360-as játékokat is le lehet játszani. 

Az új generációs konzolokkal a hardcore játékosoknak sokszor az a gondja, hogy az új eszközök nem kompatibilisek a korábbi verziókkal, a játékosok nyilván nehezen mondanak le egyik napról a másikra a játéktárukról. 
Eredetileg a Sony Playstation 3 (PS3) is le tudott játszani PS2-re készített játékokat, de nem mindegyiket, és a konzol későbbi inkarnáciból ez a funkció végül kimaradt.
 
Az Eurogamer.net információi szerint - bár forrásait nem jelöli meg - az új Xboxban 3D kamera is lesz, és az új Kinect 2 lesz annyira pontos, hogy lehetővé teszi azt is, hogy a felhasználó szájáról olvasson. Sőt, az egyik fejlesztő állítólag azt mondta, a játékos arckifejezése alapján a rendszer azt is érzékeli, ha az illető például dühös. 
 
Pletykák keringenek már az új Sony Playstationről is, de a kép jóval homályosabb. A Nintendo Wii utódja valószínűleg júniusban, az Electronic Entertainment Expón debütál, és Wii U lesz a neve.

 

hvg.hu

Szólj hozzá!

Címkék: microsoft xbox x box x box


A bejegyzés trackback címe:

https://kiterdekel.blog.hu/api/trackback/id/tr1003428554

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása