Friss topikok

Kitérdekel?

Ha érdekli a tudomány,a jövő, az újítás és ezzel kapcsolatos érdekességek itt a helye! Ha bármivel kapcsolatban kérdése van a következő címre várjuk az e-maileket: kiterdekel.blog (kukac) gmail.com

Légszennyezettség

Budapest légszennyezettsége

Várható időjárás

Időjárás előrejelzés

Széltérkép

Széltérkép

Februártól gyártják az Apple-tévét

2011.11.25. 08:53ide tette: kiterdekel

 A jövő év közepén kerülhet a boltokba az iTV, melynek gyártását 2012 februárjában kezdi a cupertinói cég. A projektben a Sharp az Apple partnere. A piac örömmel fogadta a befektetés hírét, az Apple papírjai három százalékkal érnek többet.

Nyáron híre járt, hogy egymilliárd dollárt pumpál az Apple a Sharpba, hogy megfelelő kijelzőket kapjon az iPhone és  iPad készülékeihez. A jelek szerint többről van szó – a japán konszern az Apple partnere lesz a televízió-gyártásban is. 
Az AppleInsider a Jefferies befektetési bank elemzőjére, Peter Misekre hivatkozik, aki a Bloombergnek megerősítette a befektetés tényét is – 500 millió és egymilliárd dollár közötti összegről van szó. 

Wall Street Journal úgy tudja, hogy a Sharp készíti majd a következő iPad képernyőket is, Japánban, a Kameyama 2 nevű üzemben, melynek átalakítását már meg is kezdték, hogy az üzem egy részét, ahol korábban nagyképernyőket gyártottak, a táblagépek és okostelefonokhoz való, kisebb képernyők gyártására alkalmassá tegyék. A lap blogja arról is ír, hogy a piac örömmel fogadta a befektetés hírét, az Apple papírjai három százalékkal érnek többet miatta.
A kijelzőket jelenleg három beszállító gyártja az Apple számára: az LG, a Chimei Innolux (CMI) és a Samsung. Utóbbi céggel azonban igencsak megromlott a viszony, mióta kölcsönösen perelik egymást szabadalomsértés vádja miatt.


Az Apple-TV Steve Jobs utolsó nagy projektje. Az október elején elhunyt alapító-igazgató az életrajzi kötetéhez készült interjúban mondta Walter Isaacsonnak, hogy radikálisan leegyszerűsítené az Apple a televíziót. A november elején napvilágot látott hírek szerint az Apple már 2007 óta tervezi, hogy saját, interaktív tévét fejlesszen, és a „kínos és zavaró” távirányítótól is megszabaduljon. Az akkori hírekben az állt, hogy  2013-ra érkezhet a hangvezérelt Apple-TV, ám mint arról az AppleInsider is ír, az iTV már jövőre a boltokba kerülhet. 

 

hvg.hu

Szólj hozzá!

Címkék: apple tv


A bejegyzés trackback címe:

https://kiterdekel.blog.hu/api/trackback/id/tr703410187

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása