Friss topikok

Kitérdekel?

Ha érdekli a tudomány,a jövő, az újítás és ezzel kapcsolatos érdekességek itt a helye! Ha bármivel kapcsolatban kérdése van a következő címre várjuk az e-maileket: kiterdekel.blog (kukac) gmail.com

Légszennyezettség

Budapest légszennyezettsége

Várható időjárás

Időjárás előrejelzés

Széltérkép

Széltérkép

Sikerágazat lehet a kerékpáros turizmus?

2011.11.21. 10:00ide tette: kiterdekel

 A Balatonnál a biciklisturizmus az egyetlen olyan turisztikai ágazat, amely a válság ellenére dinamikusan növekedett, és akár megnégyszerezhető a forgalma, ezért fontos, hogy kormányhatározat született a nagyléptékű fejlesztéséről - nyilatkozta Németh Zsolt, a Balatoni Kerékpáros Turisztikai Egylet ügyvezetője.

A kormány határozata szerint 2012. január 15-ig ki kell dolgozni a kerékpáros közlekedési fejlesztési koncepciót, valamint a megvalósítás operatív céljait, részletes feladatait és azok ütemezését összefoglaló intézkedési tervet. A kormány kiemelt állami fejlesztésnek tekinti
egyebek mellett a Budapest–Balaton kerékpáros útvonal kiépítését, ezen belül első ütemben a Budapest–Etyek útvonal kiépítését, valamint a Balatoni kerékpáros körút komplex minőségi fejlesztését. Ezzel párhuzamosan meg kell vizsgálni a hazai és az európai uniós fejlesztési források bevonásának lehetőségét. E körbe tartozik az EuroVelo 13 „Vasfüggöny kerékpárút” (Fertő-tó, Nyugat- és Dél-Dunántúl) is.

Egységes szolgáltatói hálózat

A több mint száz balatoni szolgáltató összefogásával két éve megalapított Balatoni Kerékpáros Turisztikai Egylet részt vett és továbbra is részt vesz a kormány balatoni kerékpáros turizmust érintő programjának kidolgozásában. A helyi vállalkozókból és civilekből álló szervezet alapításának az volt a célja, hogy javítsanak az egyre népszerűbb balatoni bringakörút szolgáltatásainak minőségén. Ennek részeként egységes szolgáltatói hálózatot kezdtek el kialakítani kölcsönzőkből, szállásadókból és szervízhálózatból, és egységesíteni kívánják a kerékpárút közúti jelzőtáblarendszerét, valamint marketingjét is.

Németh Zsolt, a Balatoni Kerékpáros Turisztikai Egylet ügyvezetője szerint egyre többen látnak fantáziát a balatoni kerékpárturizmus fellendítésében, ezért a törekvéseikben partnernek mutatkozik a Magyar Turizmus Zrt. mellett, a MÁV és a Balatoni Hajózási Zrt., valamint a Balaton-felvidéki Nemzeti Park.  Ehhez természetesen az is kell, hogy elfogadható körülményeket teremtsenek a szolgáltatók például a vonaton, a hajókon.

Egyéjszakás biciklisek

Pontos adat nincs a balatoni kerékpárutak forgalmáról, becslések szerint százezres nagyságrendűre tehető. A tapasztalatok szerint nemcsak a turisták, hanem egyre több helyi lakos és üdülőtulajdonos is igénybe veszi ezeket az utakat. Németh Zsolt a kedvező tapasztalatok közt említette, hogy míg a balatoni szállásadók korábban nem örültek
az egyéjszakás vendégeknek, az idén már többen ráálltak a bicikliscsoportok egyéjszakás fogadására, és akadt, akinek 20-25 százalékos forgalomnövekedése származott ebből.

monitormagazin.hu/MTI

 

Szólj hozzá!

Címkék: balaton turizmus kerékpár kerékpárút biciklis kerékpárosklub


A bejegyzés trackback címe:

https://kiterdekel.blog.hu/api/trackback/id/tr683400139

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása