Friss topikok

Kitérdekel?

Ha érdekli a tudomány,a jövő, az újítás és ezzel kapcsolatos érdekességek itt a helye! Ha bármivel kapcsolatban kérdése van a következő címre várjuk az e-maileket: kiterdekel.blog (kukac) gmail.com

Légszennyezettség

Budapest légszennyezettsége

Várható időjárás

Időjárás előrejelzés

Széltérkép

Széltérkép

Napelemekkel borítják be a Temzét átívelő pályaudvart

2011.10.05. 07:11ide tette: kiterdekel

 Több mint 4400 napelemmel borítják be a brit főváros első Temzén átívelő pályaudvarát, amelynek felújítási munkálatai decemberben érnek véget.

A London szívében lévő Blackfriars vasútállomás tetejére tervezett hatezer négyzetméternyi napelem-rengeteg várhatóan a kész pályaudvar energiaszükségletének a felét fogja fedezni.

A 7,3 millió fontba (2,5 milliárd forintba) kerülő beruházás az észak-déli irányban haladó - Bedford városától Londonon át Brightonig vezető - Thameslink vasútvonal fejlesztési programjának részét képezi.

A brit főváros egyik Viktória korabeli hídján elterülő komplexum London első olyan vasútállomása, amely átível a Temze fölött. A 2009 márciusában lezárt pályaudvar a tervek szerint decemberre fog elkészülni - olvasható a BBC brit közszolgálati tartalomszolgáltató internetes oldalán.

Az épület természetes világításáról a fénycsatornaként működő napcsövek fognak gondoskodni. A felújítási munkálatokat követően a szerelvények hosszabbak lesznek és gyakrabban teszik meg Bedford-Brighton közötti utat.

hvg.hu

Szólj hozzá!

Címkék: napelem temze


A bejegyzés trackback címe:

https://kiterdekel.blog.hu/api/trackback/id/tr353279336

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása