Friss topikok

Kitérdekel?

Ha érdekli a tudomány,a jövő, az újítás és ezzel kapcsolatos érdekességek itt a helye! Ha bármivel kapcsolatban kérdése van a következő címre várjuk az e-maileket: kiterdekel.blog (kukac) gmail.com

Légszennyezettség

Budapest légszennyezettsége

Várható időjárás

Időjárás előrejelzés

Széltérkép

Széltérkép

Ismeretlen vérszívó szörnytől retteg Dél-Amerika

2011.08.28. 07:42ide tette: kiterdekel

 Különös, mitikus lénytől, a chupacabrától rettegnek főként Latin-Amerikában, mely az állatok vérét szívja. Létezését a tudomány kétségbe vonja, de vannak, akik látni vélték, sőt, felvételt is készítettek róla.

A chupacabra vagy más néven chupacabras egy vérszívó mitikus lény - legalább is ezt állítják róla a létezését vallók. Legtöbbször Latin-Amerikából, Mexikóból, Puerto Ricóból, és az Egyesült Államok egyes területeiről jelentettek róla szóló eseteket. Neve a spanyol chupador de cabras, azaz "kecskeszívó" összevonásából ered. Elbeszélések szerint a lény eddig csak állatok vérével táplálkozott, emberre még nem támadt. Sokak szerint repülni is tud.

Először 1992-ben, Puerto Ricóban a helyi újságban számoltak be arról, hogy rengeteg háziállatot találtak halva, vérüktől megfosztottan- írja a drom.hu.
A szemtanúk különbözőféleképp írják le a csodalény külsejét, ám néhány (elég rossz minőségű) videóból kiderülhet, hogy fest valójában. Itt van például egy mexikói chupacabra esete. Hermosillo-nál bukkantak rá 1996-ban egy félelmetes kinézetű, ismeretlen tetemre. A lényt van, aki égett macskának mondta, más pedig valami - eddig még sosem látott- denevérfajnak gondolta.

Évekkel később egy texasi farmer lelőtt egy állatot, ami a csirkéi véréből táplálkozott. Közelebb érve a tetemhez, nem tudta beazonosítani azt, így a San Antonio-i állatkert munkatársaihoz fordult segítségért. A szakemberek hosszas vizsgálódás után sem jöttek rá, mivel van dolguk- olvashatjuk a drom.hu oldal. Amihez véleményük szerint - egy kis jóindulattal- a leginkább hasonlított a tetem, az a mexikói szőrtelen kutya. Állatorvosok szerint viszont egy rühes prérifarkas támadta meg a farm csirkéit.

A történetek nyomán több kutató is górcső alá vette az eseteket, de mindmáig nem tudnak konkrét magyarázattal szolgálni a lény milétét illetően. A drom.hu-ról megtudhatjuk, hogy ez idáig megoldásnak azt látják, hogy: "Vagy egy eddig a föld alatt élő állatról van szó, aki a könnyebb zsákmányszerzés reményében elhagyta addigi életformáját egy újért, vagy a Chupacabra egy, a kormányok által támogatott titkos génmanipuláció eredménye, ami szabadon garázdálkodik." Mégis vannak, akik az UFO kkal hozzák összefüggésbe a mitikus lényt, de a hatóságok általában elszabadult párduccal vagy kóbor kutyával magyarázzák a különleges történéseket.

Videó a chupacabráról:

stop.hu

Szólj hozzá!

Címkék: ufo mexico chpacabra


A bejegyzés trackback címe:

https://kiterdekel.blog.hu/api/trackback/id/tr443184939

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása