Friss topikok

Kitérdekel?

Ha érdekli a tudomány,a jövő, az újítás és ezzel kapcsolatos érdekességek itt a helye! Ha bármivel kapcsolatban kérdése van a következő címre várjuk az e-maileket: kiterdekel.blog (kukac) gmail.com

Légszennyezettség

Budapest légszennyezettsége

Várható időjárás

Időjárás előrejelzés

Széltérkép

Széltérkép

Szavakkal irányíthatjuk a Google-t

2011.05.05. 05:54ide tette: kiterdekel

A Google keresőmezőbe hamarosan billentyűzet nélkül, csak a hangunkat használva vihetünk be adatot. A kísérleti funkció egyelőre csak kiválasztott felhasználóknak jelent meg, értelemszerűen azokon a nyelvterületeken, amit a Google támogat.

A felhasználói képernyőképek tanúsága szerint a keresősor mellett egy mikrofon ikon jelent meg, amit megnyomva a szokásos “speak now” utasítás jelenik meg, ezzel együtt pedig bekapcsol a mikrofon és máris lehet diktálni a keresőkifejezést.

A Voice Search az Android, iOS és Blackberry operációs rendszert használó okostelefonokon már jó ideje működik, igaz a minőségével számos probléma akadt korábban. A felhasználók szorgalmas próbálkozásait a Google bizonyára alapos elemzésnek vetette alá, s az algoritmusok annyit fejlődtek, hogy a webes felületen is bevethetőek lettek.

A magyar felhasználók ezzel a lehetőséggel anyanyelvükön nem kacérkodhatnak, hiszen a magyar nyelv bonyolult és csak kevés ember beszéli, így nem valószínű, hogy elkészülne egy ilyen funkció magyarul is a közeljövőben.

(hwsw.hu)

Szólj hozzá!

Címkék: google


A bejegyzés trackback címe:

https://kiterdekel.blog.hu/api/trackback/id/tr422878841

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása