Friss topikok

Kitérdekel?

Ha érdekli a tudomány,a jövő, az újítás és ezzel kapcsolatos érdekességek itt a helye! Ha bármivel kapcsolatban kérdése van a következő címre várjuk az e-maileket: kiterdekel.blog (kukac) gmail.com

Légszennyezettség

Budapest légszennyezettsége

Várható időjárás

Időjárás előrejelzés

Széltérkép

Széltérkép

Urániumból merevlemezt

2011.05.03. 05:47ide tette: kiterdekel

A Nottinghami Egyetem kutatói szerint a kimerült urániumból hatalmas winchestereket lehetne készíteni. Elképzeléseik szerint ugyanis az elhasználódott uránium nem feltétlenül radioaktív szemét, hanem a töltényeken és tankok páncélzatán kívül az információ tárolására is alkalmas lehet - természetesen az ötlet még nagyon elméleti.

Az elképzelés alapját az adja, hogy egy két uránium atomból álló molekula alacsony hőmérsékleten mágneses tulajdonságokkal rendelkezik, ami az elemet ideálissá teszi nagyon sűrű adattárolók létrehozására. Mivel a radioaktivitástól már idejekorán megszabadulnának, ezért az eszköz teljesen biztonságos lenne.

Az így létrehozott winchester egy manapság használatos merevlemez méreteivel képes lenne teljes adatközpontok adatmennyiségét tárolni.

 

fn.hu

Szólj hozzá!

Címkék: merevlemez winchester uránium


A bejegyzés trackback címe:

https://kiterdekel.blog.hu/api/trackback/id/tr792873498

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása