Friss topikok

Kitérdekel?

Ha érdekli a tudomány,a jövő, az újítás és ezzel kapcsolatos érdekességek itt a helye! Ha bármivel kapcsolatban kérdése van a következő címre várjuk az e-maileket: kiterdekel.blog (kukac) gmail.com

Légszennyezettség

Budapest légszennyezettsége

Várható időjárás

Időjárás előrejelzés

Széltérkép

Széltérkép

Teret nyer a napenergia

2011.04.28. 06:24ide tette: kiterdekel

A japán nukleáris katasztrófa rávilágított az atomenergia veszélyeire, az egyéb katasztrófák elkerülése érdekében az erőműveket világszerte szigorúbban ellenőrzik. Az Európában található számos atomerőmű – kora és felszereltsége miatt – nem lenne képes ellenállni egy hasonló természeti katasztrófának. Tény, az atomenergia környezetbarát, jóval gazdaságosabb, és az energianyerés mértéke szempontjából is előnyösebb a megújulóenergia-forrásokkal szemben, ám egy katasztrófa esetén a károk felbecsülhetetlenek. Megéri mégis kockáztatni?

Tekintettel az atomerőművek korszerűtlenségére és az esetlegesen bekövetkezendő természeti katasztrófákra, sokan ezen energia ellen foglalnak állást, és a biztonságosabb, ám kevésbé kifizetődő megújulóenergia-forrásokra esküsznek. A németek közel kétharmada ellenzi a nukleáris energiát, egyre inkább teret nyer a szél-, víz- és napenergia. Ezek egyaránt környezetbarátok, s bár kisebb teljesítmény érhető el velük, ám kockázatmentesek. Amikor Németországban jártunk, Baden-Württemberg tartományban választásokat tartottak. Ott 66,3 százalékos részvételi arány mellett, a Zöldek a kereszténydemokratákkal közös koalícióban 63,2 százalékos eredménnyel nyerték meg a választást. A „zöldpártra” az öt évvel ezelőtti helyi választáshoz képest 12,5 százalékkal többen adták le voksukat. Kampányuk az atomenergia ellen, a megújulóenergia-forrásokra való áttérésről szólt. A választások eredményét nagyban befolyásolhatták a Japánban történtek. A Zöldek az atomerőművektől történő gyors megválást szorgalmazták, a választópolgárok szemében szavahihetőbbnek tűntek, mint ellenfeleik. Győzelmükkel lehetőséget kapott a tartomány a környezetbarát életmód megkezdésére, veszélyek és kockázatok nélkül. Az atomerőműveket a közeljövőben napkollektorok válthatják fel a környéken, ami új munkalehetőségeket biztosít az SWU környezetvédelmi cégnek is.

Szólj hozzá!

Címkék: japán napenergia


A bejegyzés trackback címe:

https://kiterdekel.blog.hu/api/trackback/id/tr472861119

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása