Friss topikok

Kitérdekel?

Ha érdekli a tudomány,a jövő, az újítás és ezzel kapcsolatos érdekességek itt a helye! Ha bármivel kapcsolatban kérdése van a következő címre várjuk az e-maileket: kiterdekel.blog (kukac) gmail.com

Légszennyezettség

Budapest légszennyezettsége

Várható időjárás

Időjárás előrejelzés

Széltérkép

Széltérkép

Az óceán mélyére indul a vízi repülő

2011.04.10. 06:21ide tette: kiterdekel

A világ óceánjainak legmélyebb árkait akarja felfedezni Richard Branson kalandkereső milliárdos üzletember azzal a "repülőgépszerű" tengeralattjáróval, amelyet Kaliforniában mutatott be.

Az 5,5 méter hosszú hajó képes 11 ezer méterrel a felszín alá süllyedni - jelentette be Branson keddi Newport Beach-i sajtótájékoztatóján.

A Virgin Group alapítójának új - Virgin Oceanic - elnevezésű programjának részeként a "mélytengeri repülő" két év alatt öt alkalommal merül majd az óceánok fenekére, az első küldetés célja idén a Föld legmélyebb pontja, a csendes-óceáni Marianna-árok. A szerkezet második, az Atlanti-óceán legmélyebb pontjára, a Puerto Ricó-i árokba vezető expedíción maga Richard Branson lesz a pilóta.

A további úti célok között szerepel a Grönlandi-tenger Molloy-mélysége, a Déli-Sandwich-árok a Déli-óceánban, valamint a Diamantina-árok a Déli-óceánban. A program költségvetése becslések szerint 10 millió dollár körüli.

"Annyi feltárni- és felfedeznivaló van még. Bizonyára találkozunk majd lenyűgöző teremtményekkel, és tanulunk néhány izgalmas dolgot is, amely aztán remélhetőleg hasznára lesz az emberiségnek" - mondta az üzletember.

Branson hozzátette, hogy a Virgin Oceanic egy nap talán utasokat is magával vihet a merülésekre, ugyanúgy, ahogy a Virgin Galactic, amely a tervek szerint a közeljövőben kereskedelmi járatként civileket repíthet az űrbe.

 

stop.hu

Szólj hozzá!

Címkék: richard virgin branson


A bejegyzés trackback címe:

https://kiterdekel.blog.hu/api/trackback/id/tr352813449

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása