Friss topikok

Kitérdekel?

Ha érdekli a tudomány,a jövő, az újítás és ezzel kapcsolatos érdekességek itt a helye! Ha bármivel kapcsolatban kérdése van a következő címre várjuk az e-maileket: kiterdekel.blog (kukac) gmail.com

Légszennyezettség

Budapest légszennyezettsége

Várható időjárás

Időjárás előrejelzés

Széltérkép

Széltérkép

Mesterséges felhő hűtené a katari stadionokat

2011.03.29. 06:27ide tette: kiterdekel

Mesterséges felhőkkel frissítenék a 2022-es katari foci-vébén a stadionok levegőjét azok a szakemberek, akik szerint ez a legjobb megoldás a perzselő, akár 50 Celsius fokot is elérő nyári meleg levegő hűtésére.

A Katari Egyetem szakemberei a hagyományos légkondicionálás helyett az egyenként félmillió dollárba kerülő mesterséges felhőkben bíznak. A kutatócsoport vezetője szerint a felhő anyagát egy speciális, könnyűsúlyú szénalapú struktúra alkotná, amelyet héliummal töltött "paplannal" juttatnának a levegőbe.

A felhőt négy napelemes hajtómű távirányítással tartaná a kívánt pozícióban - olvasható a BBC hírportálján megjelent beszámolóban. A FIFA részéről fölmerült az is, hogy a világbajnokságot akár ősszel, vagy esetleg télen is meg lehetne tartani a kedvezőbb időjárás miatt. Mohamed bin Hammam, az ázsiai konföderáció katari elnöke azonban továbbra is tartja magát az eredeti időponthoz, mondván mindennel rendelkeznek, amellyel képesek megbirkózni a nyári meleggel.

metropol.hu

Szólj hozzá!

Címkék: stadion mesterséges katar felhő


A bejegyzés trackback címe:

https://kiterdekel.blog.hu/api/trackback/id/tr942780914

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása