Friss topikok

Kitérdekel?

Ha érdekli a tudomány,a jövő, az újítás és ezzel kapcsolatos érdekességek itt a helye! Ha bármivel kapcsolatban kérdése van a következő címre várjuk az e-maileket: kiterdekel.blog (kukac) gmail.com

Légszennyezettség

Budapest légszennyezettsége

Várható időjárás

Időjárás előrejelzés

Széltérkép

Széltérkép

Szupergyors nyomtatót fejlesztettek a veszprémi egyetemen

2011.02.21. 08:50ide tette: kiterdekel

Világújdonságnak számító ipari címkenyomtatót fejlesztettek ki a veszprémi Pannon Egyetemen: a Speedstar 3000 névre keresztelt nyomtató percenként hatvan oldal nyomtatására képes, ezzel háromszor gyorsabb, mint a piacon jelenleg kapható leggyorsabb nyomtató.

Az egyetem műszaki informatikai karának közleménye szerint az intelligens nyomtató elektronikus egységeit és szoftverét Juhász Zoltán vezetésével dolgozták ki, a 70 ezer fúvókából álló nyomtatófejet pedig az amerikai Memjet Inc. gyártja. A csomagolóiparban és a logisztikában használatos címkék - egyebek mellett vonalkódok - nyomtatására kifejlesztett Speedstar 3000 készüléket Esztergomban gyártja az Own X Kft., amely az idei évre háromezer nyomtatóra kapott megrendelést a világ számos országából.

Az ausztrál-amerikai-magyar tudományos és technológiai együttműködés eredményeképpen kifejlesztett nyomtató - amelynek a sorozatgyártása a héten kezdődött - változó tartalommal, minden eddiginél olcsóbban képes nagy felbontású színes képek nyomtatására. 

 

tech.transindex.ro

Szólj hozzá!

Címkék: veszprém nyomtató


A bejegyzés trackback címe:

https://kiterdekel.blog.hu/api/trackback/id/tr202676274

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása