Friss topikok

Kitérdekel?

Ha érdekli a tudomány,a jövő, az újítás és ezzel kapcsolatos érdekességek itt a helye! Ha bármivel kapcsolatban kérdése van a következő címre várjuk az e-maileket: kiterdekel.blog (kukac) gmail.com

Légszennyezettség

Budapest légszennyezettsége

Várható időjárás

Időjárás előrejelzés

Széltérkép

Széltérkép

Földönkívüli kommunikáció

2011.02.08. 07:03ide tette: kiterdekel

A hatékonyabb kommunikáció érdekében egyezményes protokollt kellene kialakítani a kommunikációra a földönkívüli intelligenciákkal, állítja tudósok egy csoportja. Szerintük egyszerűbb jelekkel kellene kommunikálni, hogy a nálunk fejletlenebb kultúrák is meg tudják érteni, viszont elismerik, hogy az üzenetküldés veszélyes lehet, ha fejlettebb civilizációkhoz jut el.

1974-ben, egy Puerto Rico-i rádióteleszkópról küldték el az emberiség első üzenetét egy lehetséges földönkívüli intelligenciának. Az üzenet többek között egy ember, a naprendszerünk és az üzenetet küldő Arecibo teleszkóp képét tartalmazta. Az azóta eltelt majd negyven évben három másik üzenetet küldtünk el különböző csillagokra, remélve, hogy a földönkívüliek felveszik velünk a kapcsolatot.

Most tudósok egy csoportja azt javasolja, hogy találjunk ki egy egyezményes protokollt a földönkívüli kommunikációra (METI). Dimitra Atri, a kansasi egyetem, Julia DeMarines, a francia Space University és Jacob Haqq-Misra, a pennsylvaniai állami egyetem tudósai azt szeretnék, hogy a hatékonyabb kommunikáció érdekében az üzenetek kevésbé legyenek emberközpontúak, sokkal inkább egyszerű matematikai és fizikai jelek, hogy a fejletlenebb létformák is megérthessék őket. A tanulmány a Space Policy következő számában fog megjelenni és tartalmazza majd a földönkívülieknek szánt üzenetek főbb paramétereit, mint a hossz, a jelek típusa és a közvetítés módja.

A tudósok elismerik a kritikákat, miszerint a földönkívüli kommunikáció veszélyes is lehet a Földre nézve, hiszen a fejlettebb civilizációk elvben könnyen elpusztíthatnak minket. Felhívták ugyanakkor a figyelmet arra, hogy az emberiség, akarva-akaratlanul, már több mint száz éve közvetít elektromágneses jeleket a világűrbe, hiszen a TV és rádiósugarak rendszeresen elhagyják a Föld felszínét.

stop.hu

 

Ez a videó segít megérteni mennyire picik is vagyunk és az értelmesebbje felfogja a tényt, nem lehetünk oly nagyképűek, hogy azt hisszük egyedül vagyunk!

Szólj hozzá!

Címkék: ufo kommunikáció föld nasa earth


A bejegyzés trackback címe:

https://kiterdekel.blog.hu/api/trackback/id/tr102646004

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása