Friss topikok

Kitérdekel?

Ha érdekli a tudomány,a jövő, az újítás és ezzel kapcsolatos érdekességek itt a helye! Ha bármivel kapcsolatban kérdése van a következő címre várjuk az e-maileket: kiterdekel.blog (kukac) gmail.com

Légszennyezettség

Budapest légszennyezettsége

Várható időjárás

Időjárás előrejelzés

Széltérkép

Széltérkép

Bemutatta a Sony a hordozható PlayStation utódját

2011.01.28. 06:56ide tette: kiterdekel

Bemutatta a Sony a népszerű hordozható játékkonzolja, a Playstation Portable (PSP) utódját, amely a gyártó szerint nagy hatással lesz az emberek videojáték-használati szokásaira. Az NGP (Next Generation Portable) néven csütörtökön leleplezett hordozható játékkonzol teljesítménye az otthoni használatra készül Playstation 3 játékgépekkel is vetekszik - közölte a Sony, hozzátéve, hogy a tavasszal boltokba kerülő eszközzel a hordozható videojátékok forradalmára készül. Az új kütyün a megszokott módon a hagyományos vezérlőgombok között található az 5 colos képátlójú, rendkívül jó felbontást és kontrasztot lehetővé tevő OLED (szerves fénykibocsátó dióda) érintőképernyő.

A játékok tökéletes működését a készülékbe épített továbbfejlesztett processzor és grafikus chip segíti. A hordozható játékkonzoloknál szinte már alapkövetelménynek tekintett Wifi és 3G adatkapcsolattal, valamint előlapi és hátlapi kamerával is rendelkezik. A mozgásérzékelővel és GPS-szel (műholdas helyzetmeghatározó berendezés) szerelt NGP-n a japán cég mindent úgy alakított ki, hogy a játékosoknak kedvezzen. A netezési lehetőség mellett a közösségi funkciókról a Near nevű alapszoftver gondoskodik, amely például azt is figyeli, hogy a játékos környezetében kik és éppen melyik játékkal játszanak. A hálózatban játszható csapatjátékokon túl a PlayStation közösség tagjai cseveghetnek vagy üzengethetnek is egymásnak. Elemzők szerint a Sony sokat vár az új eszköz fogattatásától miután a jelenleg kapható PSP-k eladása 37 százalékkal, 2,7 millió darabra csökkent a tavaly áprilistól szeptemberig figyelt időszakban. A 2004-ben bemutatott PSP-ből több mint 64 millió darabot értékesítettek világszerte.

 

hir3.hu

Szólj hozzá!

Címkék: sony psp ngp


A bejegyzés trackback címe:

https://kiterdekel.blog.hu/api/trackback/id/tr662619770

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása