Friss topikok

Kitérdekel?

Ha érdekli a tudomány,a jövő, az újítás és ezzel kapcsolatos érdekességek itt a helye! Ha bármivel kapcsolatban kérdése van a következő címre várjuk az e-maileket: kiterdekel.blog (kukac) gmail.com

Légszennyezettség

Budapest légszennyezettsége

Várható időjárás

Időjárás előrejelzés

Széltérkép

Széltérkép

Jön az egységes mobiltöltő

2010.12.30. 12:35ide tette: kiterdekel

Már a jövő év első hónapjaiban megjelennek az első univerzális mobiltelefon-töltők az Európai Unióban - jelentette be az Európai Bizottság szerdán Brüsszelben. A szabványtöltőt speciális USB-csatlakozóval látják el, mely már most is sokféle mobiltelefonhoz és digitális fényképezőgéphez hozzákapcsolható. Ezek a töltők csak azokkal a készülékekkel használhatók együtt, amelyek számítógéphez csatlakoztathatók. A töltők egységesítéséről tavaly nyáron állapodott meg Brüsszel tizenhárom vezető mobilgyártó céggel. Az Európai Bizottság azzal számol, hogy 2011-től már a legtöbb mobiltelefon kompatibilis lesz az új töltővel.

Antonio Tajani iparügyi biztos szerint mindenki számára kedvező helyzet áll majd elő, hiszen a mobilárak - a kapcsolt terméknek számító töltők hiánya miatt - valószínűleg csökkenni fognak, és kevesebb hulladék is termelődik, hiszen minden háztartásban elég lesz egyetlen töltőt tartani, melyet új telefonok vásárlásakor sem kell lecserélni.

hir3.hu

2 komment

Címkék: mobile


A bejegyzés trackback címe:

https://kiterdekel.blog.hu/api/trackback/id/tr312548088

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kalandlövész · http://kalandloveszet.hu 2010.12.30. 17:39:24

Éppen ideje, hogy megszűnjön ez a jelenlegi töltőkáosz.

kiterdekel 2010.12.31. 06:55:08

Ebben tökéletesen egyetértünk :)
süti beállítások módosítása