Friss topikok

Kitérdekel?

Ha érdekli a tudomány,a jövő, az újítás és ezzel kapcsolatos érdekességek itt a helye! Ha bármivel kapcsolatban kérdése van a következő címre várjuk az e-maileket: kiterdekel.blog (kukac) gmail.com

Légszennyezettség

Budapest légszennyezettsége

Várható időjárás

Időjárás előrejelzés

Széltérkép

Széltérkép

Találmányok, amelyek egy háziasszonyt is lázba hoznak

2010.10.24. 06:42ide tette: kiterdekel

Szerencsére a modern technika fejlődése nem merül ki a férfias játékok rohamában, akad pár valóban hasznos találmány is, amelyek a háztartások életét könnyítik meg. A ruhatisztító szekrény, a mobiltelefon hiányára emlékeztető kulcstartó, vagy az intelligens tükör egészen biztosan nem pótolhatatlan hiánycikk a magyar otthonokban, de azért egyiket sem dobnánk ki a lakásból, nem igaz?

A modern háztartás értelemszerűen a benne élők kényelmét hivatott szolgálni, így a most következő három találmányt pont azért válogattuk össze, mert szerintünk tényleges hasznuk van. Persze nem világmegváltó ötletekről van szó, csupán olyan kisebb-nagyobb eszközökről, amelyek a hétköznapok során nyújthatnak némi segítséget, bár eddig nem éreztük égető hiányukat. Azonban a technikai újdonságok nem csak a kocka pasikat hozzák lázba, ezt bizonyítja a következő válogatás is...

Szekrény, ami ruhát tisztít

Az idei IFA kiállításon mutatta be az LG legújabb találmányát, amely egy ruhatisztításra képes gardróbszekrény. A Tromm Styler fantázianéven futó modell egy elegáns szerkezet, külsejében leginkább a modern hűtőkre hajaz, de funkciója sok háztartás valódi segítsége lehet a hétköznapok során. A szekrény ugyanis egy kímélő eljárás keretében kigőzöli és sterilizálja a szöveteket, így az összes belerakott ruhát képes magától kitisztítani. Ez persze nem helyettesíti a nagymosást, csupán arról van szó, hogy egy kicsit cigifüstös, emberszagú, de nem koszos inget nyugodtan rábízhatunk, vagy egy kisebb folttal is könnyedén megbirkózik. A 40 decibeles működési zaj nem fogja halálba kergetni a családot, a gőzölés pedig hatékony munkát végez a gyártó ígérete szerint, így vizet és energiát is spórolhatunk. Hogy ezért mennyit is kell majd fizetni előre, már csak az a nagy kérdés.


Kulcstartó a mobiltelefon elhagyása ellen

Semmi egetverő technikai bravúr nincs a Cell Phone Watchdog nevű kulcstartóban, mégis sok ember életét könnyítheti meg ez az egyszerű újdonság, nem véletlen, hogy a CES 2010 kiállításon még a “Legjobb Innováció” díját is bezsebelték alkotói. Egy bluetooth kapcsolatra képes kis kulcstartóról beszélünk, amely azonnal pittyegni kezd, ha 10 méteres körzetünkön kívül kerül a telefonunk. Ez elsőre nem tűnik olyan nagy dolognak, de ha arra gondolunk, hogy a reggeli rohanás közben a konyhaasztalon felejtjük a mobilt, és csak órákkal később vesszük észre hiányát, akkor máris értékelni kezdjük a hordozható őrszemet. Már csak az a probléma, hogy a kulcsra mindenképpen figyelnünk kell ahhoz, hogy eszünkbe jusson a telefon - a megoldás tehát nem tökéletes, de mindenképpen hasznos. Az elbambulás ellen pedig sajnos még nem létezik tökéletes gyógymód.

FOTÓ: gepsegszalon.hu

Tükröm, tükröm, mondj el mindent

A The Cybertecture Mirror nevű terméket nemrég mutatták be Hong Kongban, a gyártó reményei szerint világsikerről lesz szó. Gyakorlatilag mindent belezsúfoltak egy tükörbe, amit csak a mai kor embere el tud képzelni: egy 800x500x50 milliméteres (víz és gőzálló) tükörlap valójában egy nagy méretű, színes, hangszórókkal felszerelt kijelző is, amely Android operációs rendszer, valamint beépített Wi-Fi segítségével képes a reggeli frizurakészítés és sminkelés közben friss hírekkel és információkkal ellátni minket, de személyes dolgainkat is figyeli. Például a mérleggel kommunikálva statisztikákat mutat súlyunkról, életmód és szépségápolás tippeket ad, vagy személyi edzőként funkcionál (hasonlóan a Kinect féle kamerás játékokhoz). Ja, és közben ez egy tükör. Ha véletlenül elfelejtettük volna.



life-style.hu

Szólj hozzá!

Címkék: mobile techno mirror


A bejegyzés trackback címe:

https://kiterdekel.blog.hu/api/trackback/id/tr542394466

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása