Friss topikok

Kitérdekel?

Ha érdekli a tudomány,a jövő, az újítás és ezzel kapcsolatos érdekességek itt a helye! Ha bármivel kapcsolatban kérdése van a következő címre várjuk az e-maileket: kiterdekel.blog (kukac) gmail.com

Légszennyezettség

Budapest légszennyezettsége

Várható időjárás

Időjárás előrejelzés

Széltérkép

Széltérkép

BKV, tömegközlekedés és árai EU viszonylatban

2010.10.16. 07:48ide tette: kiterdekel

Üdv!

Végeztem egy kis kutatást, mivel ma tömegközlekednem kellett szeretett kis Bépénken. Igaz ez jegyár és nem bérletár, de mivel 98%-ban bringával megyek, nekem a bérlet nem érné meg, de vannak napok hogy öltönyben kell mennem és én azzal főleg késő ősszel nem megyek, nem tudok menni.
Tehát nekem be a melóhelyre és vissza 4 jegy kell. Azaz 4x320ft = 1280ft.

Arra emléxem hogy Prágában olcsóbb volt. Ezek szerint Prága olcsó hely:

• Prága: 75 percnyi utazás bármilyen irányban 20 cseh koronába (224 HUF) kerül és átszállás független – igen, ilyesmi volt és tudtunk sms-ben is jegyet váltani
http://www.dpp.cz/en/fares-in-prague/
• Pozsony: A 15 perces utazásra feljogosító alapjegy €0.50 (137HUF) , a 60 perces vonaljegy €0.7 (191HUF) kerül. A pozsonyi tömegközlekedés amúgy 13 villamos vonalból, 10 trolibusz vonalból valamint 78 autóbusz vonalból áll.
http://www.imhd.zoznam.sk/ba/
• Mallorcán alig 1 hónapja voltunk párommal, mivel ez egy felkapott üdülőnegyed ezért nem kell olcsó jegyre számítani. Azonban 1.8€ áron (493HUF) volt hogy 30km-t is mentünk vele. A Palma de Mallorca helyi járatain 2€ -t fizettünk fejenként de a bérlet (mágneskártyás) itt is olcsóbb mint Bépén. Az más kérdés, hogy olyan tisztességesek itt az emerek, hogy nem egyszer láttuk, hogy ha valaki hátul tudott csak felugrani, az leszálláskor előrement és kifizette a jegyét!!!
http://www.caib.es/govern/organigrama/area.do?lang=ca&coduo=200
• Párizs: a jegy 1,70€ darabja (465HUF) vagy 12€ a 10-es jegytömb (328HUF/db) de ezzel a jegyel 90 percen át lehet utazni bármelyik közlekedési eszközön, bármennyi átszállással. Összesen 16 metróvonal, 59 buszvonal több mint 4000 busszal megvalósítva, 5 RER (expressz metró) és pár villamosvonal.
http://www.parisinfo.com/
• Berlin: végre egy város ami drágább!! A helyi jegy 2.10€ (576HUF), ámbátor 120percig ész nélkül mehetünk vele a megszámlálhatatlan U és S-Banh vonalakon. Ha elmetrózok a Deák térig és ott felszállok a 105-ös buszra az nekem 2jegy, vagyis 640HUF. Óh, mégis olcsóbb Berlin. :( A korrektség kedvéért itt A,B és C zónák is vannak, aki többet utazik az többet fizet de aki csak keveset az keveset is fizet. A BVG honalpja önti az infókat, pl a napijegy az 6,1€ (1670HUF), heh nálunk ez olcsóbb!!!! :P
• Lisszabon: itt is csipkártyás minden, bliccelni lehetetlen. A tarifáik a http://www.carris.pt/en/base-fees/ oldalon látható zónákra osztva, azt nem látom mi hábny percig érvényes, de az alapjegy 1.45€ (397HUF) tehát jobbak vagyunk.
• Bukarest: A sima jegy 1.3RON vagyis 83HUF. A napijegy 8RON (512HUF) tehát 2 sima BKV jegy ára sincs. A BKV a napijegyet 1550 HUF –os áron adja oda.
Asszem mégsem Prága olcsó, hanem BP kib* drága. :( A legjobban Párizson lepődtem meg, még ott is olcsóbb, talán Londont nem tudjuk csak űberleni.
De ha olyen jófej emberek és buszsofőrök lennének itt is mint Mallorcán, nem is bánnám a jegyárakat!

 

criticalmass/gyurxi551

Szólj hozzá!

Címkék: bkv árak critical mass jegy


A bejegyzés trackback címe:

https://kiterdekel.blog.hu/api/trackback/id/tr272375311

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása